19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Avusturya-Almanya-Maç öncesi

2008 Avrupa Şampiyonası B Grubu'nun son maçları bu gün oynanıyor. 21.45'te başlayacak karşılaşmalardan birisi de Avusturya ve Almanya arasında gerçekleştirilecek. Ev sahiplerinden Avusturya, Almanya karşısında bir galibiyet bularak çeyrek finale yükselmek istiyor. Almanya ise Hırvatistan karşısında alınan mağlubiyetin getirdiği moral bozukluğunu atlatmaya çalışıyor.

Cordoba anıları

Avusturya bu karşılaşmaya 1978 yılında Arjantin'de düzenlen Dünya Kupası'nda Almanya karşısında aldıkları 3-2'lik galibiyeti tekrar anımsatmak için çıkıyor. Avusturya'nın bu galibiyeti futbol tarihlerinde yaşadıkları en büyük zafer olarak gösteriliyor.
Avusturya'nın hocası Josef Hickersberger de o meşhur karşılaşmada forma giymişti. Ancak Hickersberger o tarihi galibiyetle ilgili kıyaslama yapmak istemediğini belirtti.

Hickersberger yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu: "Almanya karşısına çıkmak benim için özel bir durum" 30 yıl önceki olay benim için çok özel bir durum oluşturmuyor. Cordoba'da kazandık ama en fazla bu kadarını gerçekleştirebildik."FIFA sıralamasında Katar, Bahreyn ve Zimbabwe gibi takımların altında 92. sırada bulunan Avusturya, Avrupa Şampiyonası'nın en zayıf ekiplerinden birisi olarak gösteriliyor.

İlk maçlarında Hırvatistan'a 1-0 kaybeden Avusturya, Polonya ile de son dakika penaltısıyla 1-1 berabere kaldı. Otoriteler tarafından Avusturya'nın galibiyetine çok düşük bir ihtimal verilmesine Hickersberger de katılıyor. Çeyrek final şansı için bugün Almanya'yı yenmek zorunda olan Avusturya'nın teknik direktörü şu şekilde konuştu: "Umarım Polonya maçında gösterdiğimiz performanstan daha fazlasını gösteririz. Çünkü çok zorlu bir rakiple oynuyoruz. Bu karşılaşmada şansa ihtiyaç duyduğumuz doğru. Almanların oyununa ayak uydurmaya çalışacağız. Çünkü bu bizim kendi oyunumuzu oynayabileceğimiz bir maç değil.

Avusturya'nın yıldız futbolcusu Andras Ivanschitz ise "İkinci bir Cordoba'ya ihtiyacımız var. Avusturya futbol tarihinde var olan bu olayı tekrar yaşamak istiyoruz. Tarihi yeniden yazacağız" diyerek iddialı konuştu.

Almanya diken üstünde

Almanya'da cepehesinde ise Hırvatistan mağlubiyetinden sonra hiçbir şey kesin olarak belirtilmiyor. Grupta ikinci sırayı elde edebilmesi için Almanya'nın Avusturya karşısında iyi bir performans göstermesi şart.Almanya'nın teknik direktörü Joachim Löw, 'İkinci Cordoba' fikrinin takım üzerinde bir baskı oluşturduğunu belirtti.

Alman çalıştırıcı şunları söyledi: "Takımımın bu karşılaşmada çok farklı bir performans göstereceğine söz veriyorum. Turnuvadan elenmeye hiç niyetimiz yok. Ne olabileceğini düşünmeyeceğiz. Onlar canlarını dişine takıp oynayacak olsa da sahadan üç puanla ayrılıp çeyrek finale yükselecek taraf biz olacağız."

Her ne kadar Almanya'da baskı yoğun bir şekilde hissedilse de 'Panzerler'in başarılı savunma oyuncusu Metzelder, "Bu maçı heyecanla bekliyorum. 50 bin kişi stadda olacak. Daha ne isteyebilirsiniz ki?" dedi. Alman Milli Takımı'nın Genel Menajeri Oliver Bierhoff ise "Karşılaşmada sadece bir taraf kazanacak. O da Almanya. Hiçbir şekilde endişelenmiyorum. Belkide yapabileceklerimizi göstermek için baskıya ihtiyacımız var" diye konuştu.

Form durumları

Avusturya

06/02/08 Avusturya 0 Almanya 3

26/03/08 Avusturya 3 Hollanda 4

27/05/08 Avusturya 1 Nijerya 1

30/05/08 Avusturya 5 Malta 1

08/06/08 Avusturya 0 Hırvatistan 1

12/06/08 Avusturya 1 Polonya 1

Almanya

06/02/08 Avusturya 0 Almanya3

26/03/08 İsviçre 0 Almanya 4

27/05/08 Almanya 2 Belarus 2

31/05/08 Almanya 2 Sırbistan 1

08/06/08 Almanya 2 Polonya 0

12/08/08 Almanya 1 Hırvatistan 2


Takımlardan haberler


Avusturya

Avusturya'da cezalı Sebastian Proedl'ın yerine Martin Hiden'ın oynaması bekleniyor. Hiden oynarsa milli formayı 50. kez giymiş olacakBunun dışında Hickersberger'ın kadroda bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Avusturya'nın tahmini 11'i: Macho, Stranzl, Pogatetz, Hiden, Garics, Leitgeb, Aufhauser, Ivanschitz, Űmit, Harnik, Linz


Almanya


Lukas Podolski ve Phillip Lahm'ın bugün oynayabilecek olması Almanlarda moralleri yükseltti. Ancak omzundan sakatlanan Marcell Jansen ve cezalı Bastian Schweinsteiger bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek.

Almanya'nın üç golüne imza atan Lukas Podolski bileğinden sakatlanmış olsa da bugün oynayabilecek durumda. Performansı beğenilmeyen Mario Gomez'in yerine ise Miroslav Klose'nin forma giymesi bekleniyor.

Almanya'nın tahmini 11'i: Lehmann, Lahm, Mertesacker, Metzelder, Fritz, Frings, Ballack, Hitzlsperger, Borowski, Podolski, Klose

İzlenecek oyuncular

Avusturya-Andras Ivanschitz


Eğer Avusturya, Almanya'ya bir şok yaşatmak istiyorsa, Ivanschitz'in formu bunda etkili olacak. Cordoba mucizesini yeniden yaşatmak isteyen Avusturya'nın limitlerini zorlaması gerekecek. Ivanschitz, 1978 ruhunun geri getirecek oyuncuların başında geliyor

Almanya-Michael Ballack

İlk iki grup maçında kötü bir performans sergileyen Alman oyunculara Michael Ballack iyi bir örnek teşkil ediyor. Eğer Almanya, bu karşılaşmayı geçip çeyrek finale yükselecekse hiç kuşkusuz bunda Ballack'ın payı büyük olacak.

goal
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 19:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?