29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Avusturya hafif geldi

AVUSTURYA: 4-2 :TÜRKİYE

2010 Dünya Kupası yolunda 5. grupta mücadele eden Türkiye hazırlık karşılaşmasında daha önce önemli bir maziye sahip olduğu Avusturya'ya konuk oluyor.

STAT: Ernst Happel
HAKEM: Manuel Grafe

AVUSTURYA:
Gspurning, Garics, Scharner, Ibertsberger, Stranzl, Hölzl, Leitgeb, Saumel, Stankovic, Ivanschitz, Okotie

TÜRKİYE:
Volkan, Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Eren, Hakan Balta, Aurelio, Kazım, Sabri, Ayhan, Tuncay ve Mehmet Yıldız

MAÇTAN DAKİKALAR 

Avusturya başladı maça, Millilerimize başarılar...

2. dakika. Karşılaşmanın ilk şutu Avusturya'dan geliyor. Ev sahibi ekibin geliştirmeye çalıştığı atakta Ivanschitz ceza sahası dışından vurdu ancak üstten auta çıkıyor.

5. dakika. Sağ kanattan yükleniyoruz. Kazım Kazım'ın ceza sahasına ortası, Tuncay penaltı noktası üzerinde aldı topu! Tuncay rakiplerinden kurtaramadı! İyi bir

7. dakika. Avusturya korner kullanıyor. Andreas Ivanschitz topun gerisinde. Ortası içeriye. Kafa vuruşu geldi! Stranzl vurdu kafayı! Volkan'dan döndü!

8. dakika. Tuncay'ın pası Kazım bu kez sol kanatta. Kazım orta pozisyonu arıyor. György Garics ile ikili mücadelesi. Taç atışı kazandık sol kanattan.

8. dakika. Tuncay'ın pası Kazım bu kez sol kanatta. Kazım orta pozisyonu arıyor. György Garics ile ikili mücadelesi. Taç atışı kazandık sol kanattan.

9. dakika. Sol kanattan geliyor Avusturya. Christian Fuchs topu taşımaya çalışıyor. İki oyuncumuzla bastırıyoruz yine de orta geldi. Gökhan Zan karşıladı.

10. dakika. Karşılaşmada ilk 10 dakikalık periyodu geride bıraktık. Maçta tempo yüksek. İki takımda iyi bir mücadele ortaya koyuyor.

11. dakika. Sağ kanattan Millilerimiz rakip kaleye etkili indi. Kazım ceza sahasına atılan derin pasa hareketlendiği anda yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda devam dedi.

13. dakika. Millilerimiz yarı sahasından çıkarken Aurelio ile top kaybı yaptı. Süratle ceza sahamıza sokulan Ivanschitz soldan bindiren Fuchs'a pasını bıraktı. Bu futbolcunun vuruşunda Gökhan ayak koyarak topu kornere gönderdi.

14. dakika. Andreas Ivanschitz şimdi. Ivanschitz iki oyuncumuzdan sıyrıldı orta sahadan aldığı topla tek başına ilerliyor. Ivanschitz kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan sol kanada aktardı pasını. Paul Scharner geldi şut hazırlığı! Eren girdi araya korner.

15. dakika. Korneri kullanıyor Avusturya Milli Takımı, kafa vuruşu geldi ceza sahasında Paul Scharner'den. İsabetsiz.

16. dakika. Avusturya yine geliyor sol kanattan. Andreas Ibertsberger ile Andreas Ivanschitz paslaştı. Şimdi sol kanattan ortasını yapıyor Andreas Ibertsberger. Savunmamız kornere atıyor.

18. dakika. Savunmamızdan ileri doğru atılan uzun bir top. Mehmet Yıldız hareketlendi topu alırsa büyük tehlike olur! Mehmet ile Scharner mücadele ediyor ceza sahası içinde. Scharner avantajlı çıktı bu mücadeleden.

19. dakika. Avusturya sol kanattan yükleniyor. Fuchs. Pasını çıkardı Andreas Ibertsberger. Ibertsberger çok rahat durumda ceza sahamıza ortasını yaptı. Volkan çıkıyor ve alıyor topu.

20. dakika. Maçta tempo yükseky. İki ekipte golü düşünüyor. Avusturya ilk bölümlerde topa çok sahip olan taraf... Golsüz eşitlik sürüyor.

23. dakika. Avusturya gole Stranzl ile yaklaştı. Soldan ileri çıkan Stranzl ceza sahasına girmeden çarprazdan sert vurdu. Yerden giden meşin yuvarlak ters taraftan yan direği sıyırıp auta çıktı.

24. dakika. Rakip yarı sahaya yerleştik. Ayhan'ın pası sağ kanatta Mehmet Yıldız'a. Mehmet ile Andreas Ibertsberger'in ikili mücadelesinde taç atışı kazandık sağ kanattan.

25. dakika. Taç kullanıldı. Tuncay sıfıra inip ortasını yaptı ceza sahasına! Hakan Balta da geldi oraya! Avusturya savunması çok uzun... Alıyorlar topu.
26. dakika. Bu kez Sabri ile denedik rakip kaleyi! Sabri çok uzaklardan vurdu savunmaya çarpan top kornere çıktı.

27. dakika. Sabri kullandı korneri, ceza sahasına doğru ortasını yaptı! Andreas Ibertsberger vuruyor ön direkte kafayı ve uzaklaştırıyor.

GOL... 28. dakika. Avusturya golü Holzl ile buldu. Sağdan hızlı gelişen atakta Leitgeb'in ceza sahasına kestiği topa Holzl kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Volkan'ın bakışları arasında köşeden ağlarımıza takıldı.

Avusturya Holzl'un golüyle Millilerimiz karşısında skoru 1-0 yaptı.

31. dakika. Avusturya yine geldi Christoph Leitgeb'in ceza sahası dışında kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan vuruşu. Volkan kurtardı

35. dakika. Millilerimiz'de Sabri sarı kart gördü.

GOL.. 38. dakika. Millilerimiz Aurelio ile beraberlik golünü buldu... Soldan hızlı gelişen atakta Aurelio topla ceza sahasına sokulup Kazım ile duvar pası yaptı. Meşin yuvarlak ile ceza sahasında buluşan Aurelio yerden köşeye vuruşunu yaparak Avusturya filelerini havalandırdı.

Millilerimiz, Aurelio'nun golüyle Avusturya karşısında skoru 1-1 yaptı.

GOL... 41. dakika. Millilerimiz 2. golü Tuncay ile buldu. Sol kanattan kazandığımız serbest vuruşu Sabri kale sahasına ortaladı. Gökhan Zan'ın kafa ile indirdiği topun gelişen altıpas üzerinde Tuncay voleyi vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Gspurning'nin bakışları arasında ağlara takıldı.

Millilerimiz Avusturya karşısında Tuncay'ın golüyle geride gelip 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

44. dakika. Millilerimiz savunmadan çıkarken Aurelio ile pas hatası yaptı. Ceza sahası önünde topu kapan Hölzl yerden şutunu attı. Volkan kapattığı köşeden topu yatarak kontrol etti.

45. dakika. İlk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

Maçta ilk yarı Millilerimiz Avusturya karşısında 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı..

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Millilerimiz başladı..

GOL... 47. dakika. Milliler 3. golünü Tuncay ile buldu. Sabri sağ kanatta presle kaptığı topu ceza sahasındaki Halil'e gönderdi. Halil savunmanın sektirdiği topu bekletmeden Tuncay'a bıraktı. Bu futbolcu Kaleci Gspurning'nin üzerinden harika bir aşırtma vuruşu ile ağları havalandnırdı.

Millilerimiz Tuncay'ın şık golüyle Avusturya karşısında skoru 3-1 yaptı.

50. dakika. Avusturya'da Ivanschitz hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kartı gördü.

GOL... 54. dakika. Avusturya Hölzl ile 2. golü buldu. Savunmamızda Gökhan Zan'ın hatasında ceza sahası önünde topla buluşan Hölzl plase bir vuruşla meşin yuvarlağı Volkan'ın uzanamayacağı köşeden ağlara bıraktı.

Avusturya Hölzl'in golüyle Millilerimiz karşısında skoru 3-2 yaptı.

58. dakika. Avusturya korner kullanıyor. Ceza sahasına inen topu Halil ayak koyarak uzaklaştırdı.

60. dakika. Millilerimiz 4. gole Kazım ile çok yaklaştı. Ceza sahasına gönderilen topu Hakan Balta sol kanattan auta çıkmadan geriye çevirdi. Çarprazda topu alan Kazım harika bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak üst direkte patladı...

GOL... 62. dakika. Milliler 4. golü Tuncay ile buldu... Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Sabri atışı kullandı. Barajdan dönüp ceza sahası dışına açılan topun gelişen Tuncay çok sert vurdu. Üst direkte patlayan topu Avusturya savunması uzaklaştıramadı. Tuncay pozisyonun devamında topu alarak kaleye sokulup aşırtma bir vuruşla rakip ağları bir kez daha havalandırdı. Avusturya'da Tuncay'ın gecesi.,

Milliler Tuncay'ın harika golüyle Avusturya karşısında skoru 4-2 yaptı.

63. dakika. Golden hemen sonra kalemizde büyük bir tehlike yaşadık. Marko Stanckovich kalecimiz ile karşı karşıya Eren'in arkadan müdahalesi. Penaltı bekliyor rakibimiz. Ama hakem devam diyor.

66. dakika. Marko Arnautovic şimdi tek başına aldığı topla ilerliyor kalemizi karşıdan gören bir noktadan. Eren geldi ve tek hamlede aldı topu.

69. dakika. Milliler'de Sabri yerini Serkan Balcı'ya bıraktı.

70. dakika. Avusturya gole Hölzl ile yaklaştı. Soldan gelişen atakta Ivanschitz ceza sahasına ortasını yaptı. Hakan Balta'nın ağır kaldığı pozisyonda arka direkte Hölzl boştaki topa kafayı dokunamadı.

72. dakika. Milliler'de gecenin yıldızı Tuncay yerini Caner'e bıraktı.

76. dakika. Mehmet Aurelio'dan nefis bir pas Halil'e. Halil sol kanattan hızla ilerliyor ancak savunma kolay toparlandı. Halil'e bir müdahale var orda. Serkan Balcı topun gelişine doğru çok uzaklardan vurdu ancak aut.

80. dakika. Millilerimizde Nuri Şahin oyuna giriyor. Ayhan çıkıyor.

82. dakika. Halil. Ceza yayı üzerinde kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Caner'e nefis pas. Caner nefis kaçtı savunmanın arkasına. Caner, rakibiyle mücadelesini kazanamıyor

83. dakika. Milliler rakip kaleyi Serkan Balcı ile uzaktan yokladı. Sağdan ceza sahasına sokulan Serkan yerden sert vurdu. Kaleci Gspurnin köşeye giden topa iyi uzanarak sahip oldu.

85. dakika. Milliler'de Kazım yerini Sinan Kaloğlu'na bıraktı.

86. dakika. Milli Takımımızda Selçuk giriyor. Mehmet Aurelio oyundan alındı.

90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Uzatma süresi olarak 2 dakika ilave edildi...

Uzatmalarda başka gol olmadı. Ay-Yıldızlı ekibimiz hazırlık maçında Avusturya'yı 4-2 mağlup etti...

...
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 23:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?