19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Ayaklarımız yere basıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico; kesinlikle azla yetinen bir insan olmadığını, her zaman en yükseği hedeflediğini, ancak Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde final oynamak için önlerinde daha geçmeleri gereken 2 rakip bulunduğunu belirterek, hayal etmenin gerekli olduğunu, fakat ayaklarının yere bastığını söyledi.


Sarı-lacivertli ekibin bugün Samandıra Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanın ardından, antrenmanı izleyen basın mensupları, hem Teknik Direktör Zico'nun 55 yaşını doldurması, hem de Fenerbahçe'nin, Sevilla'yı eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmesi nedeniyle Teknik Direktör Zico ile birlikte pasta kesti. Kutlama sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Arthur Zico, amacının takımı Şampiyonlar Ligi'nde daha da ileriye götürmek olduğunu belirterek, "Buraya kadar gelmek zordu. Ancak bundan sonrası daha da zor. Ben açıkçası Türk futbolu, Türk halkı ve futbolcularım için çok mutluyum. Bugün bulunduğumuz noktaya çıkmak zordu. Burada kalmak daha da zor. Aynı istek, azim ve çalışmayı sürdürdüğümüz sürece, daha ileri noktalara gidebiliriz. Burada tutunamadıktan sonra, buralara kadar çıkmanın bir anlamı yok. Benim de amacım takımımızı daha ilerilere götürmek" diye konuştu.


Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısının Türk futboluna önemli ve olumlu yönde katkı sağlayacağını kaydeden Brezilyalı teknik adam, "Umuyorum, bu başarının Türk futboluna iyi yönde katkısı olacak. Fenerbahçe'de Türkiye Milli Takımı'nda oynayan ve oynayabilecek çok sayıda oyuncu var. Fenerbahçe'de beklentiler her zaman yüksek. Oyuncularım bu beklentilere alışkın. Türkiye Milli Takımı'nda da bu beklentileri karşılayabilirler. Burada yapacağımız antrenmanlarla kendilerini daha da geliştirirler. Bu
başarımızın Türk futboluna olumlu yönde katkı yapacağını umuyorum" diye konuştu.

"AYAKLARIMIZ YERE BASIYOR"
Arthur Zico, kendisine yöneltilen Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde final hedefiyle ilgili soruları ise, "Kesinlikle azla yetinen bir insan değilim. Ancak ayaklarınızı yere basmazsanız, her an düşebilirsiniz. En yükseği hedefliyoruz. Ancak daha çeyrek finaldeyiz. Final oynamak için, önümüzde daha geçmemiz gereken 2 rakip var. Umarım gerçekleştiririz. Bir şeyi gerçekleştirmek için önce hayal etmek gerek. Ancak ayaklarımız yere basıyor" şeklinde cevapladı.


Turkcell Süper Lig'de hafta sonu oynayacakları Vestel Manisaspor maçıyla ilgili olarak da Zico, "Kafama takılan maç değil, bu maçta oynayacak oyuncularımın durumu. Çok yorucu, 120 dakika süren bir maç oynadılar. Ancak bugün itibariyle, oyuncularımın iyi yönde kendilerini toparladıklarını gözlemliyorum. Maça kadar önümüzde 2 çalışma günü var. Maç gününe kadar enerjilerini toparlayacaklarına inanıyorum. Bizim bir başka çok önemli hedefimiz olan lig şampiyonluğu yolunda hafta sonu kendi evimizde çok önemli bir maça çıkacağız. Biz şampiyonluğu hedefliyoruz ve liderle aramızda 1 puan fark var. Amacımız kendi evimizde yapacağımız bu maçtan 3 puanla ayrılmak. Umarım, tüm oyuncularım maç gününe kadar hazır olacak ve sanırım içlerinden 11 tanesini seçeceğim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 03:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?