20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Aydınspor ortada kaldı

Türkiye 3. Futbol Ligi 3. Grup takımlarından Aydınspor'da 1,5 yıl aradan sonra ikinci kez yönetim krizi yaşanıyor.

Türkiye 1. Futbol Ligi'ne çıktığı ilk sezonda Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 6–1 yenen Aydınspor'da alınan bu sonuçlar artık mazide kaldı. İki sezon önce 3. lige düşen Aydınspor'da yaşanan maddi sıkıntılar ve alınan kötü skorların ardından başkanlık görevini bırakma kararı alan eski Kulüp Başkanı Tansel Önder yönetiminin 2006 yılı Temmuz ayında görevi bırakmasının ardından yaşanan yönetim krizi yeniden yaşanmaya başladı.

Ligin ilk yarsısında alınan kötü sonuçların ardından geçtiğimiz hafta yapılması planlanan fakat çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle bugüne ertelenen Aydınspor’un olağanüstü kongresi Aydınspor Hüseyin Aksu Tesisleri'nde yapıldı. 43 üyenin hazır bulunduğu kongrede mevcut yönetim kurulundan katılımın sınırlı olması ve Kulüp Başkanı Ali Uzunırmak’ın kongreye katılmaması dikkat çekti. Kulübün içine düştüğü kötü duruma dayanamayan eski yöneticiler ise kongre sonunda hüngür hüngür ağladı.


Aydınspor’un olağanüstü kongresinde gündem maddelerinin gerekleri yerine getirilip yönetim kurulu ibra edildikten sonra adaylık için listelerin divana verilmesi istendiğinde salona büyük bir sessizlik hakim oldu. Aydınspor’un yeni yönetimine kimsenin aday olmaması kongreye katılan taraftarlarca protesto edildi. Günlerdir kulüp başkanlığına aday olacağı söylenen eski başkanlardan Tansel Önder’in kongrenin yapıldığı salona sonradan gelmesiyle divan heyetine liste sunacağı beklenirken; Önder şu aşamada liste sunamayacağını belirtti.


Yaşanan bu gelişmelerin ardından Mustafa Yılmaz başkanlığındaki divan heyeti mevcut yönetim kurulunun göreve devam etmesi kararını verdi. Bunun üzerine de Aydınspor yönetim kurulu ikinci başkan Eşref Dikmen başkanlığında toplanarak istifa kararı verdi. Aydınspor yönetimi önümüzdeki günlerde topluca istifa ederek kulübü Aydın Valiliği’ne teslim edeceği öğrenildi.


Kongreye katılan taraftarlar ve kulüp üyeleri Aydınspor’un içine düştüğü bu duruma isyan ettiler. Gözyaşlarına hakim olamayan bazı üyeler Tansel Önder’in kulübe sahip çıkmasını gerekirse kapı kapı dolaşıp para toplayacaklarını dile getirdiler.


Taraftarların ısrarları üzerine söz alan eski Başkan Tansel Önder, Aydınspor'un bugünlere düzenli gelir kaynakları olmaması nedeniyle düştüğünü iddia etti. Geçen sekiz yılda kulübün başına geçen 3 ayrı ismin de yıpratıldığını savunan Önder, önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelere göre hareket edeceğini söyledi. Şuanda yeni bir yönetimin oluşmasının doğru bir şey olmayacağını belirten Önder, "Kamuoyunun 15 gün sabırlı olması lazım. Maçlara kısa bir süre kalmış. Mevcut kadroya güvenmek ve bence kadro dışı bırakılmış oyuncuların geri çağrılması lazım. Oynanacak ilk iki maçta oluşacak kayıplara göze almak gerekiyor. Böyle bir durumda Aydın’ın önde gelen bürokratları kendilerini geriye çekiyor. Bu takımın kümede kalması için gerekli çalışmalar yapılmalı. Mevcut borçlar ödenmeyecek borçlar değil. Herkesin taşın altına elini koymasıyla ben göreve hazır olurum ama tek başıma asla. Şuan sabırlı ve anlayışlı olmak gerekiyor. 15 gün sonra iyi bir şeyler olabilir” dedi.


Kongrede başkan adayının bulunamaması üzerine gözyaşlarına hakim olamayan Aydınspor eski Yöneticisi Atilla Işıklı da, 1974-84 yılları arasında 10 yıllık yöneticilik yaptığını beyan etti. Takımın içerisine düştüğü durumun kendisini üzdüğünü dile getiren Işıklı, "Bu kulüp küme düşerse ne olur. Benim evladım yahu bu kulüp. Bu kulübü biz kurduk vallahi billahi" diyerek kulübün içine düştüğü durumdan dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.


"BAŞKAN ORTEKİN'E TEPKİ"
Aydınspor'a zarar veren isimlerin başında Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in geldiğini ileri süren bir taraftar ise, Ortekin'in ortaya başkan isimleri önerdiğini ancak takıma hiç yardım etmediğine iddia etti. Aydın'daki esnaflardan ve şehirlerarası otobüs garajından Aydınspor için yardım toplanabileceğini dile getiren taraftarlar "Aydınspor'a herkes 5 YTL verse ne olacak. Kulübün içinde düştüğü durumun en önemli sorumlularından biri de Aydın Belediye Başkanı Ortekin'dir. Kulübe zarar veriyor. Sözlerinde samimi değil. Kulübe bir kuruş bile katkısı yok. Elinden gelse kulübün suyunu kesecek. Aydınspor'un birleşmesini istemiyoruz. Aydın Belediyespor, Aydınspor olamaz. Bunu hiçbir taraftar kabullenmez. Sadece Aydınspor olacak" sözlerine yer verdi.


Zaman zaman eski ve yeni yöneticiler arasında gergin tartışmaların yaşandığı kongrede, polis ekipleri de her hangi bir olayın meydana gelmesi ihtimaline karşı tesislerde önünde önlem aldı. Yaşanan gerginliklerin yatıştırılmasının ardından kongre için toplanan üyeler, sessiz bir şekilde tesislerden ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 23:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?