16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

'Ayhan'ın başına gelenleri şaka zannettim'

Rus antrenörü Anatoliy Bycmkov'un gözetiminde Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Beldibi Beldesi'nde çalışmalarını sürdüren milli atlet Elvan Abeylegesse, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

20 Aralık'a kadar Marmaris'te idmanlara devam edeceğini belirten 10 bin metre dünya ikincisi Abeylegesse, 2008'de üç önemli organizasyonda milli formayı giymeyi planladıklarını belirtti.

En büyük hayalinin Olimpiyat şampiyonluğu olduğunu kaydeden Abeylegesse, şöyle konuştu:

"8-10 Mart 2008 tarihleri arasında İtalya'da yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Nisan ayının başında İstanbul'da yapılacak Avrupa Kupası ve Ağustos'ta Çin'de yapılacak Pekin Olimpiyat Oyunları'nda koşacağım. Her sporcu gibi benim de en büyük hayalim Olimpiyat şampiyonu olabilmek. 15 Ağustos günü Pekin'de koşulacak 10 bin metre finallerinde yer almak ve ipi göğüsleyen sporcu olmak istiyorum."

Elvan Abeylegesse, ABD'de kamp yaptığı sırada uygulanan doping kontrollerinde (A) ve (B) numuneleri pozitif çıkan milli atlet Süreyya Ayhan Kop hakkındaki soru üzerine, "Duyunca şok oldum, şaka sandım, inanamadım. Çok iyi bir sporcu. Hala olanlara inanamıyor, Süreyya'nın yeniden pistlere döneceğini düşünüyorum" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 20:16:00
Güncelleme :7 Aralık 2007 Cuma 20:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?