15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Ayhan'ın kocasından Hıncal Uluç'a dava

Milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un eşi ve antrenörü Yücel Kop, bir köşe yazısında "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Fotomaç Gazetesi ve yazıyı kaleme alan gazeteci Hıncal Uluç aleyhine 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Yücel Kop'un avukatı Osman Buldan tarafından açılan davanın dilekçesinde, Kop'un Türk Atletizm Milli Takımına 17 sporcu kazandıran, bir çok sportif başarıda katkısı bulunan ve spor camiasında tanınan bir kişi olduğu kaydedildi.

Dilekçede, Hıncal Uluç'un 13 Haziran 2007 tarihli Fotomaç Gazetesi'nde, Yücel Kop ve eşi Süreyya Ayhan Kop ile ilgili kaleme aldığı köşe yazısında, "Bir atlet antrenmanda sakatlanıyorsa, onun antrenörü geri zekalıdır. Bunu açık söylüyorum" şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi.

Dava dilekçesinde, söz konusu köşe yazısında, "...Yücel Kop, Süreyya'nın Dünya Şampiyonası'nda bir şey yapamayacağını, belki yarı finale bile katılamayacağını gördü. 'Sakatlandı' diyerek kenara çekti ki, gelecek seneki olimpiyatları hedef gösterip bir sene daha devlet yardımı almaya devam etsin. Ekmek elden su gölden, Avrupalarda, Amerikalarda sefa sürsün..." şeklinde ifadelere de yer verildiği aktarıldı.

Söz konusu ifadelerin, "gerçek dışı, küçültücü, incitici ve aşağılayıcı bir nitelik taşıdığı" ileri sürülen dilekçede, "Hıncal Uluç, yazısında Yücel Kop'a açıkça hakaret etmektedir. Kullandığı tabirin habercilikle bir ilgisi söz konusu olamaz. Davalı Uluç'un, Kop'a, sebebi kendisince bilinir bir hıncı olduğu gözlenmektedir" denildi.

Dava konusu köşe yazısındaki ifadelerle Kop'un "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" savunularak, Fotomaç Gazetesi ve gazeteci Hıncal Uluç'tan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 20 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu.

AA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 09:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?