22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Aziz başkan kupa almadan bırakmayacak

Sezonu şampiyon kapatan F.Bahçe, transferde de şampiyonluğa koşuyor.

 Roberto Carlos ile dünyanın ilgisini üzerine çeken, Colin Kazım ve Vederson ile takımı güçlendiren, Ali Bilgin'i kadrosuna katmaya hazırlanan, Mehmet Topuz için yeniden girişimlere başlayan sarı lacivertliler, Adriano ile bir kez daha bombayı patlatacaklar. Kulübün bu başarılı politikasının altında ise Aziz Yıldırım'ın başkanlık hayatındaki en büyük hedefine ulaşma isteği yatıyor.

2009'daki kongrede görev süresi dolacak olan başkan Yıldırım'ın yaptığı transferlerde atılan imzalara dikkat edildiğinde 2009'da ya da en geç 2010 yılında sona erdiği görülüyor.

İMZALAR EN GEÇ 2010'A KADAR
Kısacası Başkan, varını yoğunu bu süre içinde ortaya koyup hayaline ulaşmanın altyapısını hazırlıyor. Yıldırım'ın en büyük hedefi bir gün F.Bahçe Başkanları sıralandığında en tepede yer almak. Bunun için de Avrupa'da bir kupa kazanmayı şart görüyor. Ama G.Saray gibi böyle bir başarının ardından camianın bedel ödemesini de istemiyor. Bu yüzden kurumsallaşma ve ekonomik açıdan da yatırımlar devam ediyor. Başkan, görevi bıraktığında Avrupa'da zafer yaşamış, büyük bir marka olmuş, davranış özgürlüğü olan bir kulüp bırakma çabası içinde. Ayrıca 2009'da giderse, yerine gelecek yönetime; başarıya doymuş takımı değiştirme şansı da tanımış olacak. Şu anda transferler de buna göre yapılıyor. Yabancı kontenjanı hakkında beklenen karar çıkarsa Adriano'nun ardından bir de sağ kanada süper yıldız alınması planlanıyor. Bunun için şimdilik düşünülen isimlerden biri Kezman'ın tavsiye ettiği Rommedahl... Ayrıca listede başka isimlerin de olduğu, gelen haberler arasında.

GÖZLER FEDERASYON'DA
Yabancı sınırının kalkması durumunda ise transferde Yıldırım fırtına gibi esecek. Ama Kulüpler Birliği toplantılarından iki kez "Yabancı sınırı kalksın" kararı çıkmasına rağmen Futbol Federasyonu'nun bu konuda bir türlü beklenen adımı atmaması Yıldırım'ın ve dolayısıyla F.Bahçe'nin elini kolunu bağlıyor. Yani şu anda F.Bahçe Başkanı'nın önündeki tek engel yine Haluk Ulusoy yönetimi...

İki star daha alacağız...

Transferde fırtına gibi esen Fenerbahçe yönetimi hız kesmeye niyetli görünmüyor. Inter'in Brezilyalı yıldızı Adriano'nun transferinde sona gelen sarı-lacivertli yönetimin bu oyuncuyla durmayacağı da başkanvekili Nihat Özdemir'in açıklamaları ile ortaya çıktı. Batman F.Bahçeliler Derneği'nin düzenlediği baloda konuşan Özdemir, "Avrupa'da başarı için fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Roberto Carlos'tan sonra bir iki yıldız daha alıp hedefimize ulaşmak istiyoruz" dedi.

FORMASI 10 NUMARA
Bu arada Fenerbahçe'nin büyük ölçüde anlaştığı Adriano'nun önümüzdeki hafta İstanbul'a getirilmesi bekleniyor. Brezilyalı yıldızın sarı-lacivertli takımda 10 numaralı formayı giymesi planlanıyor. Hatta Fenerium mağazalarında satılmak üzere Adriano-10 yazılı formaların siparişinin verildiği iddia edildi.

Sabah
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 06:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan karakaya IP: 217.231.6.xxx Tarih : 22.06.2007 21:36:01
ben bir galatasarayli olaraktan yabanci sinirinin kalkmasini istemiyorum cünkü cok yabancinin gelmesi demek milli takima cok zarar verir bunun örnekleri dünyada cok var bakin almanlaya bakin ispanyaya daha bunun gibi niceleri vede kendi genclerimizin önü kapanmis olacak saygilarimla