31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Aziz Yıldırım gözaltında

Organize Suçlar ekiplerinin sabah 07:00 itibariyle İstanbul ve Antalya'nın da içinde bulunduğu 15 ilde eş zamanlı başlattığı futbolda şike soruşturması kapsamında, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu çok sayıda yönetici ve futbolcu

Gözaltına alınan isimlerin görüntülü teknik takibe uğradıkları öğrenildi. Operasyon ilk olarak Aziz Yıldırım'ın evinde bir aramayla başladı. Bu aramanın ardından sağlık kontrolüne götürülen Yıldırım gözaltına alındı.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadyumu'nda da çeşitli aramalar gerçekleştirilirken Fenerbahçe AS Başkanı Şekip Mosturoğlu, Kulüp Müdürü İlhan Ekşioğlu ve muhasebe müdürü gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

15 ayrı şehirde futbolda şike operasyonu sabah saatleri itibariyle başladı. Baskınlar ve aramalar akşam saatlerinde sona erdi. 49 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların "Organize suç örgütü kurmak, şike ve teşvik primi dağıtmak" suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı öğrenildi

KULÜP BİNASINDA ARAMA

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul'da başlatılan operasyon çerçevesinde, sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki başkanlık binasına gitti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama yapıldı.

İLHAN EKŞİOĞLU'NUN OTELİ DE ARANDI

Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan otelinde arama yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Ekşioğlu'na ait Belek Turizm Merkezi'ndeki Club Asteria Belek Otel'e gelerek arama yaptı.

İKİNCİ BÜYÜK OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen şike soruşturması kapsamında 24 Mart ve 8 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen operasyonlarda Fatih Akyel, Arif Erdem, Recep Öztürk, Celil Sağır ve Erkan Ergün'ün de aralarında bulunduğu 55 kişi gözaltına alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2011 Pazar 09:49:08
Güncelleme :3 Temmuz 2011 Pazar 23:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?