19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Aziz Yıldırım'a ağır suçlama

Galatasaray Kulübü eski İkinci Başkanı Fatih Altaylı, kulüplerin taraftara bedava bilet dağıttığını iddia etti. Fenerbahçe ile oynadıkları bir maçtan sonra dayak yediğini hatırlatan Altaylı, "Bana saldıran kişilerden birinin Aziz Yıldırım'ın arabasıyla stada geldiği tespit edildi" dedi.

Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu tarafından düzenlenen 'Sporda Şiddet ve Ayrımcılık' konulu 'Forum 2006' toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Kayseri'de Atatürk Spor Kompleksi ve Kadir Has Şehir Stadı'nın temel atma töreninde bulunan kulüp başkanı Özhan Canaydın katılamadı.

Canaydın'ın mesajını yönetim kurulu üyesi Mehmet Helvacı okudu. Canaydın, sporda şiddetin ve ayrımcılığın önüne acilen geçmek zorunda olduklarını belirterek, "Spor, bizlere her zaman güzellikler sunar, birleştiricidir. Son yıllarda spor giderek şiddet sarmalı içinde kalmaktadır. Yaşanan olumsuzlukların kalıcı olması ve sistematik hale gelmesi düşündürücüdür" dedi.

Şiddetin spor sahalarını giderek daha fazla etkisi altına aldığını anlatan Canaydın, "Bu, gerçek sporseverlerin bir süre sonra giderek spor sahalarından çekilmesine neden olmaktadır. Bizler spor yöneticileri ve önderleri olarak bu tablo karşısında hiçbir şey yapmadan duramayız. Sporda şiddet ve ayrımcılığı görmezden gelemeyiz veya basit bir şey gibi göremeyiz. Bu tablonun önlenmemesinin gelecekte vahim sonuçları olacaktır" diye konuştu.

ALTAYLI: "KULÜPLER BEDAVA BİLET VERİYOR"
Galatasaray Kulübü eski ikinci başkanı Fatih Altaylı, forumda yaptığı konuşmada, yönetime geldiklerinde 550 biletin taraftarlara dağıtıldığını gördüğünü anlatarak, "Onlar ile görüştüm ve bana hafif kabadayı tavırla 'Biz olmazsak taraftarlar bağırmaz' dediler. Her türlü önerimizi kabul etmediler. Bu iş rant işine döndü. Bazı büyük statları olan kulüpler maç başına 5-10 bin bedava bilet veriyorlar. Bu bedava biletleri alanlar, biletlerin büyük bölümünü satıyor. Buradaki rantı kestiğinizde tepkiler oluyor. Burada bir mafya var, kendi rantını kestiğinizde şiddeti körüklüyorlar. Geçmişte bedava bileti kaldırdığım zaman bana da saldırmışlardı.

Özhan Canaydın başkan seçildiğinde bu konuları kendisine anlattım. Kendisi bir süre buna dayandı, ancak Dinamo Moskova maçına gittiğimde 4-5 amigonun başkan tarafından bu seyahata davet edildiğini ve yöneticilerin otobüsüyle seyahat ettiğini gördüm. Böylece bedava bilet olayının devam ettiğini anladım." diye konuştu.

Ali Sami Yen Stadı'nda Fenerbahçe ile oynadıkları bir maçtan sonra dayak yediğini hatırlatan Fatih Altaylı, "Ben o maçta şeref tribününde bazı olaylar gördüm ve Galatasaraylı taraftarların Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a saldırdığını düşünerek engellemek için araya girmek istedim. Ancak, buradaki 3 kişinin saldırısına uğrayıp dayak yedim. Sonradan bana saldıran kişilerden birisinin çekilen görüntülerde Aziz Yıldırım'ın arabasıyla stada geldiği tespit edildi. Ben bu kişiyi mahkemeye verdim. Yıldırım'ın yanında stada gelen bu kişinin mahkemeye gelen sabıka dosyası önlü arkalı 2 sayfaydı. Daha sonra cezaevinden beni arayan 'Nuriş' lakaplı bir kişi, bana saldıran bu kişinin 'Kolpa Hasan' gibi lakabı bulunduğunu söylemişti. Yani bir kulüp başkan böyle bir heyetle maçı izlemeye geliyor. Dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü bana 'Biz bu protokol tribünü biletlerini Aziz Yıldırım'a verdik, o onlara vermiş' dedi." şeklinde konuştu.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Helvacı ise taraftarlara yönetim olarak bedava bilet vermediklerini ifade ederek, "Bu taraftarların geçtiğimiz sezon şampiyon olduğumuz Kayserispor maçı sonuna kadar aleyhimize bağırmalarından anlaşılabilir" dedi.
AA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 01:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kadir Avcu IP: 88.242.219.xxx Tarih : 5.11.2006 02:26:58
Baylar, Ne zaman Fenerbahçe futbol takımı takır takır futbolunu oynamaya başlasa kutsal ittifakçılar(!) da hemen birşeyler buluyorlar FB 'yi karalamak için. Hadi yine onlara kolay gelsin. Allah onlara birazcık da akıl fikir versin, başka ne diyelim...