19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Aziz Yıldırım'dan çarpıcı açıklamalar geldi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yılbaşından itibaren kulübün 100. yılı olan 2007 için hazırlıklara başlayacaklarını ve bu çalışmaları profesyonel bir kadroyla yapacaklarını belirtti.
FBTV’de 2004 yılının genel değerlendirmesini yapan Aziz Yıldırım, 4 saat süren canlı yayında taraftarların ve basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

100. yıl için planlar yaptıklarını ve bunun üzerine çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, "Yılbaşından itibaren 2007 için hazırlıklara başlayacağız. Artık bir kurum olan Fenerbahçe’nin her biriminde profesyonel insanlarla çalışmayı hedefliyoruz. Önümüze koyduğumuz hedeflerle ilgili olarak ilk yapmamız gereken şey tesisleşmeydi. Bunu belirli bir noktaya taşıdık. Şimdi sıra eğitimcilerde. Dünyada kendi branşlarında başarılı olmuş kişileri getirerek, Fenerbahçeli sporcuları hem bireysel, hem de uluslararası alanda ve olimpiyatlarda üst seviyede görmek. Yüzmede bunu uygulamaya başlamıştık. Şu an boksta da öyle. 2008 Olimpiyatları’nda bir çok sporcumuzun kürsüye çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

"2007 YILI İÇİN KOYDUĞUMUZ 70 MİLYON GELİR HEDEFİNİ ŞİMDİDEN YAKALADIK"

İlk zamanlarda tüm yönetici arkadaşlarıyla birlikte çok sıkıntılı günler yaşadıklarını belirten Aziz Yıldırım, "Bu bir ekip çalışması. Biz günlük yaşamıyoruz. Bir hedef var. Bunun için yapılan bir plan var. 2007’de hedef 70 milyon dolar gelirdi. Bu sene, yaptığımız görüşmelerden 70-80 milyon dolar dendi. Yani hedefi daha şimdiden gerçekleştirmiş oluyoruz. Çıkarılan sponsorluk anlaşmasıyla amatör branşlara önemli bir destek sağlandı. Basketbolda bu konuda erkeklerde Mahmut Uslu ve Semih Özsoy, bayanlarda ise Işık Eyigüngör ile birlikte, sponsorluk anlaşmalarıyla kulübümüzün üzerindeki yükü yüzde 50 civarında azaldı. Sporcuların başarılı olmasıyla beraber amatör branşlara ilgi çoğalacak. Devletin de desteğine ihtiyacımız var. Basketbolu ve diğer amatör branşlarımızı arzulanan düzeye getireceksek, 10 milyon dolar civarında bir bütçemizin olması gerek. Devletimiz, bu konuda kulüplere destek verebilir. Futbolda vermiş olduğumuz vergilerin amatör branşlarımıza aktarılması sağlanırsa bu spor dalları ülkemizde daha da gelişecektir. Bu konuya sıcak bakıldığını ve amatör branşların önünün daha da açık olduğunu söyleyebilirim. Böylece, tüm kulüpler daha çok şube açacak, başarılar artacak. Tüm kulüpler başarılı olmalı ki, rekabet ve yarış olsun. Sadece Fenerbahçe için değil, tüm kulüpler ve Türk sporu için bunu istiyoruz" diye konuştu.

Brezilyalı futbolcu Alex De Souza’nın maliyeti 5 milyon dolar olduğunu ve 3 yıllık anlaşmaları olduğunu kaydeden Yıldırım, "Biz Alex’i ucuza aldık. Lyon maçına gittiğimizde yöneticilerimizle rakip takım yöneticileri arasında geçen bir sohbet sırasında Alex’in fiyatına inanamamışlar. Nilmar’a 10 milyon Euro vermişler. Alex fantezi değil ve ihtiyacımız olan bir sporcu. Hedeflerimize gitmemiz için kadromuzda olması gereken ve Brezilya Milli Takımı’nın kaptanlığını yapan bir oyuncu. Daum’un isteğiyle aldık. Çok iyi şartlar altında tabii ki satabiliriz, ama böyle bir niyetimiz yok. Biz ondan, o da bizden memnun ve burada mutlu" dedi.

"FENERBAHÇE, DÜNYANIN 1 NUMARALI TAKIMLARINDAN BİRİ OLACAK"

Başarılı olmak için ekonomik açıdan güçlü olunması gerektiğine dikkat çeken Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maddi açıdan güçlü olursanız, istediğinizi yaparsınız. Hedeflere kolay varırsınız. Aynı şekilde, altyapınızın da güçlü olması lazım. Bizim hedeflerimizden biri 2007-2010 arasında 100 milyon dolarlık bir bütçeydi. Ama son yaptığımız görüşmelerin ardından, 70-80 milyon dolarlık bütçeye ulaşmış olduğumuzu görüyoruz. Chelsea, Manchester United gibi takımlar 200 milyon doların üstünde bütçelere sahip. Biz 100 milyon dolarlık bütçeyi yakaladığımız zaman, bu kulüplerin yanına iyice yaklaşmış olacağız. 2010’dan sonra ise, onların yanına çıkacağız. Fenerbahçe taraftarı, sevgisiyle en kötü günde bile kulübünün yanında olan bir taraftar. Böyle bir sevgi karşısında gerekli plan ve altyapı sağlanırsa, Fenerbahçe dünyanın 1 numaralı takımlarından biri olacak. Geçmişe baktığınız zaman gelirlerimizin yüzde 70’i televizyon gelirleriydi. Önce 1907 Derneği’nin kurduğu Fenerium’u devraldık. Yöneticimiz Murat Özaydınlı yönetiminde bugünlere geldi. Bugün geldiğimiz nokta, 16 milyon dolar. Fenerium, bugün bir firma haline gelmiştir. Öyle bir hale geldik ki, televizyondan 12 milyon dolar geliyor. Geçen yıl 16 milyon dolar alıyorduk. Televizyon gelirimiz 4 milyon düştü ama bizim bütçemiz arttı. Biz hedeflerimize beklediğimizden de hızlı ulaşmaya başladık. Geçmişte ceplerimizden maddi şeyler yapmak zorunda kalıyorduk. Yakında Fenerbahçe’de parasız başkanlık dönemi başlayacaktır."

Teknik direktör Christoph Daum ile mukavelelerinin yıl sonunda sona erdiğini hatırlatan Aziz Yıldırım, "Devamlı olarak geleceğe yönelik ne yapacağımızı görüşüyoruz. Kendisi bir rapor hazırlamış ve neler yapılması gerektiğini hem bu yıl, hem de gelecek yıllar için yazmış. Biz transfer yapacaksak, bize faydalı ve direkt oynayacak oyuncu almalıyız. Herkes şunu çok iyi bilmeli. Bizim bir ekibimiz var ve bu ekip Brezilya, Arjantin ve Avrupa’da oyuncu taraması yapıyor. Rapor Samandıra’ya geliyor. Daum, ihtiyacına göre ’Şurada şu oyuncu var, uygunsa alalım’ diyor. Kendisi de takip ettiriyor. Ondan sonra yönetimdeki arkadaşlarımız gidip bu oyuncuların maliyetlerini araştırıp uygun olduğu takdirde transferi yapıyor. 2 konuda beklentimiz var. Bu sene bu takıma transfer yaparsak yararlı olur mu? Oyuncuya ihtiyaç olursa transfer yaparız. Lig için yeterliyiz. Bizim alacağımız oyuncular bundan sonra Alex kalitesinde oyuncular olacaktır. Bedeli ne olursa olsun, bize uygunsa ve hoca ’alalım’ diye ısrar ediyorsa 1-2 üst kalitede oyuncu daha alırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 10:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?