19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Aziz Yıldırım'ın karnesi 'pekiyi'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, görevdeki 10. yılını doldurmak üzere. Kulübün resmi internet sitesi de dün, 15 Şubat 1998'de olağan genel kurulla başkan seçilen Yıldırım'ın geride bıraktığı 10 yılı değerlendirdi. Buna göre Aziz Yıldırım dört şampiyonlukla, görev süresinde en çok şampiyonluk gören Fenerbahçe başkanı olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe, Yıldırım döneminde 2001, 2004, 2005 ve 2007 yıllarında ligde mutlu sona ulaşırken; Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkılması, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın UEFA'nın elit statlar kategorisine dahil edilmesi ve bir UEFA Kupası finali'nin (2009) bu stada verilmesi gibi 'ilkler' de yine Aziz Yıldırım'ın görev yaptığı dönemde gerçekleşti.


Öte yandan Ariel Ortega, Pierre van Hooijdonk, Nicolas Anelka, Alex de Souza, Stephen Appiah, Mateja Kezman ve Roberto Carlos gibi yıldızlar da takıma yine Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde katıldı. Bu 10 yıllık dönemde Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı beş lig şampiyonluğu, yedi Türkiye ve altı Cumhurbaşkanlığı Kupası alırken, FIBA Avrupa Kupası'nda ikinci oldu. Erkek basketbol takımı ise geçen sezon, 16 yıl aradan sonra Beko Basketbol Ligi'nde mutlu sona ulaştı.


Fenerbahçe Antalya'ya eksik uçtu
İkinci yarı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, dün akşam, kamp yapacağı Antalya'ya ulaştı. Sarı-Lacivertli takımın kampı oldukça sıkıntılı geçecek. Kaptan Alex'in sakatlığı nedeniyle kampa katılmaması, Appiah'ın ayağındaki sorun nedeniyle uzun süre formadan uzak kalacak olması, Kezman ve Mehmet Aurelio'nun yabancı kulüplerden aldıkları transfer teklifleri nedeniyle kafalarının karışık olması, Tümer'in askerlik sorunu nedeniyle kendine yurt dışında takım araması, teknik direktör Zico'yu düşündürüyor. İstanbul'daki çalışmalara katılmayan Roberto Carlos da 11 gün sürecek olan kampa bugün dahil olacak.


Bu arada Fenerbahçe'nin hırçın savunmacısı Diego Lugano, FB TV'ye yaptığı açıklamada 2007'nin kendisi ve takım için güzel geçtiğini, bu yıl yaşadığı en güzel anın ise şampiyonluk kutlamaları olduğunu söyledi. En kötü hatırasının Copa America'da penaltı kaçırdığı an olduğunu da dile getiren Lugano, 2008'de hedeflerinin hem şampiyonluk, hem de Avrupa'da başarı olduğunu dile getirdi

Ajanslar
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 07:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?