31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

'Babam dürüst hakemdi' desinler

MHK Başkanı, Devre Arası Hakem Semineri’nin kapanış oturumunda "Bugün en büyük hakem zaafiyeti taç atışları. Kurallar belli, ellere ve ayaklara bakmanız gerekiyor. Bunlara dikkat edin" diyerek uyardı.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hilmi Ok, dünyanın hiçbir ülkesinde hatasız hakemlerin bulunmadığını belirterek, "Avrupa’nın en büyük hakemleri bile hata yapıyor. Yaptığınız hata bilgisizlikten, tecrübesizlikten olmasın" dedi. MHK tarafından Belek’teki Papillon Ayscha Otel’de düzenlenen 2007-2008 Sezonu Devre Arası Hakem Semineri’nin kapanış oturumunda konuşan Ok şöyle devam etti:

Taç atışlarına dikkat

"Bir gün gelecek hakemliği bırakacaksınız. Çocuklarınız, ’Benim babam dürüst hakemdi’ diyebilsin. En küçük bir hatanız sizi lekeler. En küçük hatanız camiayı lekeler. Lütfen çok dikkat edin. İkinci devre sizden başarı bekliyorum." İlk devre yaşanan en büyük hakem hatalarının başında, kurallara uygun olmayan taç atışlarının bulunduğunu belirten Ok, hakemlerden ikinci devre bu konuya dikkat etmelerini isteyerek şöyle dedi:

Adam olmak önemlidir

"Bugün en büyük hakem zaafiyeti taç atışları. Kurallar belli, ellere ve ayaklara bakmanız gerekiyor. Lütfen ikinci devre bunlara dikkat edin. Otoritenizi kurun, kurallara uyun. Hep hatalardan bahsediyoruz, ama inanın başarılarınız daha fazla. Kurulumuza onlarca mektup geliyor, yenilen takımın yöneticileri bile mektup gönderip teşekkür ediyor. Hata yapmaktan korkmayın." Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Selçuk Dereli de, bazı yayın organlarındaki eski hakemlerin kendilerini acımasızca eleştirdiklerini ve bununda Türk futbolunu olumsuz etkilediğini söyledi. Dereli, "Hiç kimse bize vurarak reyting peşinde koşmasın. Herkes hakem olabilir ama adam olmak çok önemlidir" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 13:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?