20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Bacasız sanayi futbol

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden 32 takımın futbolcularının değeri 5.3 milyar Euro’ya ulaştı.

Sıralamada 392 milyon Euro’luk değeriyle Barcelona Şampiyonlar Ligi’nin en değerli kulübü olurken, temsilcimiz Fenerbahçe ise 106 milyon Euro’luk değeriyle 19’uncu sırada yer aldı.

AVRUPA’nın en önemli kupası olarak gösterilen Şampiyonlar Ligi başladı. 32 takımın mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak futbolcuların toplam değeri de 5.3 milyar Euro’ya ulaşıyor. Ligde mücadele eden takımların en değerlileri İngiltere ve İspanya temsilcileri olurken, Transfermarkt sitesi tarafından yapılan araştırmada ligin en değerli takımı Barcelona oldu. Futbolcu değerlerine göre yapılan hesaplamada Danimarka temsilcisi AaB Aalborg 19 milyon Euro’luk değeri ile son sırada yer alıyor.

33 milyon Euro kayıp


392 milyon Euro’luk değeriyle İspanya’nın tarihi kulüplerinden Barcelona Şampiyon Ligi’nin en değerli takımı oluyor. Geçtiğimiz yıl 422 milyon Euro’luk değeriyle bu sıralamada 1’inci sırada bulunan Chelsea, bu yıl 33 milyon Euro’luk değer kaybetti. Sıralamada en az değere sahip takımlar arasında Romanya, İsviçre ve Danimarka takımları bulunuyor. Danimarka temsilcisi AaB Aalborg 19 milyon Euro ile son sırada yer alırken, Romanya temsilcileri Cluj 28, Steaua Bükreş 30 milyon Euro’luk değeriyle son dört takım arasında yer alıyor.

1.3 milyar Euro

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden 5.3 milyar Euro değere sahip 32 takım arasında İngiliz kulüpleri dikkat çekiyor. İngilizlerin bu ligde tam 4 takımı yer alıyor. 1.3 milyar Euro’luk değerleri bulunan 4 takımın en değerlisi ise Chelsea oluyor. 389 milyon Euro’luk değeriyle dikkat çeken İngiliz ekibi geçtiğimiz yıl final maçında bu kupaya veda etmişti. Chelsea’yi en büyük rakibi Manchester United takip ediyor. İngilizlerin güçlü temsilcisi Liverpool 301, Arsenal ise 246 milyon Euro’luk değere sahip.

19. Fenerbahçe

32 takım arasında yapılan araştırmada temsilcimiz Fenerbahçe 19’uncu sırada yer alıyor. Futbolcu değerlerine göre yapılan sıralamada 106 milyon Euro’luk değeri bulunan Fenerbahçe’nin en değerli oyuncuları Daniel Güiza ve takım kaptanı Alex oluyor. 14 milyon Euro’luk değerleri bulunan bu iki futbolcuyu Diego Lugano takip ediyor. Başarılı defans oyuncusunun değeri 9 milyon Euro olarak hesaplanıyor.

En değerlisi 775 milyon Euro ile A Grubu

32 takımın 8 grupta mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi’nde en değerli grup A Grubu oluyor. 775 milyon Euro değere sahip 4 takımın bulunduğu grupta Romanya temsilcisi Cluj 28 milyon Euro’luk değeri ile son sırada yer alıyor. Grup da Chelsea 389, Roma 254 ve Bordeaux 104 milyon Euro değere sahip. 763 milyon Euro değerinde 4 takımın mücadele edeceği H Grubu’nda Real Madrid ve Juventus gibi iki köklü kulüp bulunuyor.

Cristiano Ronaldo, 60 milyon Euro

ŞAMPİYONLAR Ligi’nin en değerli futbolcusu ise Cristiano Ronaldo. 23 yaşındaki Portekizli yetenek, İngiliz ekibi Manchester United’ın formasını giyiyor. 60 milyon Euro’luk değeriyle Ronaldo bu sıralamada 1’inci. Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi ise 55 milyon Euro’luk değeri ile Ronaldo’yu takip ediyor. Liverpool’un en önemli oyuncularından biri olan Steven Gerrard’ın değeri ise 45 milyon Euro.

Nihat takımının en değerli oyuncusu

MİLLİ Takım’da gösterdiği başarılı performansla değerini artıran Nihat Kahveci, Villarreal’in en değerli oyuncusu oluyor. 15 milyon Euro değeri bulunan yıldız oyuncumuzu takım kaptanı Marcos Senna takip ediyor. 32 yaşındaki oyuncunun değeri 14 milyon Euro’yu buluyor. İspanya’nın son yıllarda çıkış yapan takımı Villarreal’in toplam değeri de 152 milyon Euro’ya ulaşıyor. Takımın kadrosunda 24 oyuncu bulunuyor. Avrupa liglerinde mücadele eden bir başka yıldızımız Hamit Altıntop’ta Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih formasıyla mücadele edecek. Altıntop’un değeri 11 milyon Euro’yu buluyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?