20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Badminton Şampiyonası başlıyor

19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası 3-6 Temmuz 2008 tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek.

Bafra'da düzenlenecek 19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonasına Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Moldova, Yunanistan ve Sırbistan ülkelerinin yanı sıra Türkiye 2 takımla katılacak. Şampiyona'nın açılış günü ayrıca Bafra Derbent Göleti kenarında bulunan Badminton eğitim merkezinin de açılışı yapılacak.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Balkan şampiyonluğunu hedeflediklerini belirterek, "19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası'nda hedefimiz şampiyonluktur. Bu şampiyonada desteklerini esirgemeyen başta Samsun valisimize Bafra belediye başkanımıza ve Gençlik ve Spor İl müdürümüz Ömer Altunsoy'a teşekkür ediyorum. Ayrıca Badminton eğitim merkezimizin açılışına herkesi davet ediyoruz. Türk badmintonuna böyle bir tesis kazandırdığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Öte yandan, 19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası'nda Badminton Federasyonu, Bafra'da bulunan 33 okula toplam bin 300 badminton raketi, 200 kutu top, 33 dikme, 33 file, 50 eğitim kitapçığı ve CD'sinin yanı sıra müsabakaları izlemeye gelen öğrencilere bin adet badminton raketi ve topu dağıtacak. Ayrıca bu 33 okulda badminton spor okulları başlatılacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 14:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?