22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Bakan Şahin'den TFF'ye eleştiri

 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantıya götürülmesini delegeler istemiş, yeterli sayıda başvuru yapılmış olmasına rağmen yargının kararıyla bir olağanüstü genel kurul yapılacak olması, futbola, Futbol Federasyonu'na şeref mi kazandırır? Özerk bir federasyon Türkiye'yi böyle bir noktaya getirmemelidir" dedi.

Futbol Ekstra dergisinin nisan sayısında röportajına yer verilen Şahin, "Maçlarda gördüklerimiz, yarım kalan spor müsabakaları... Herhalde dirayetli ve güvenilir bir yönetim işbaşında olsa bu kadar olmazdı diye düşünüyorum. Yönetimin ağırlığının kalmamış olmamasından kaynaklanan bir sorun yaşanıyor. Bu nedenle zararın neresinden dönülürse kardır" diye konuştu.

Şahin, ligde sezon sonuna doğru tansiyonun yükseleceğini, böylesine bir noktada güvenilir, işlemleri sorgulanmayan, işlemlerinden dolayı yargıya düşmemiş bir yönetimin işbaşında olması gerektiğini ifade ederek, "İnşallah Türk futbolu bu sezonu kazasız belasız atlatır" dedi.

Şahin, "Federasyonun bu konuda, bu kadar inat etmesinin arkasında ana muhalefet partisinin dolduruşu olabilir mi?" şeklindeki soruya verdiği yanıtta şunları kaydetti:

"Özerklik tabii bir otonom yapıdır. Kendi içerisinde bağımsız bir devlet olmak falan değildir. Sorumsuzluk ve denetimsizlik hiç değildir. 'Ben seçildim, istediğimi yaparım' demek de değildir. Ama ortada böyle bir görüntü var ve bu görüntü beni rahatsız ediyor. İnanıyorum ki futbol kamuoyunu da rahatsız ediyor."

4 Nisan'da çıkacak yargı kararıyla ilgili düşüncesi sorulan Bakan Şahin, "Yargının vereceği kararı hepimiz bekleyeceğiz. Federasyon kendisini mahkeme salonlarına düşürmemeliydi" dedi.

Federasyon yöneticileri için hizmet sebebiyle emniyeti suistimal suçu oluştuğunu düşündüğünü bildiren Mehmet Ali Şahin, "Delegelerden herhangi biri Cumhuriyet Savcılığına başvurduğu takdirde şu andaki 15 kişiden oluşan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun her bir üyesi hakkında kamu davası açılır" şeklinde konuştu.

FIFA'nın davetiyle ilgili düşünceleri sorulan Mehmet Ali Şahin, nisan ayının ilk yarısındaki programının yoğunluğu nedeniyle davete yanıt veremeyeceğini, gerekirse FIFA yetkililerini Türkiye'ye davet etmeyi düşünebileceğini bildirdi.

Turkcell Süper Lig'deki Ankaragücü-Beşiktaş maçından sonraki olaylarla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Şahin, spor yönetiminde ve cezada adaletli davranılması gerektiğini ifade etti.

Bakan Şahin, kargaşa yaratarak, toplumda huzur bozmak için gayret eden örgütlerin mensuplarının zaman zaman futbol seyircisinin içine karıştığını ifade ederek, "Son Ankaragücü-Beşiktaş maçı esnasında gördüklerim konusunda böyle bir intiba edindim" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın, Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun için hazırladığı değişikliği ve kendilerinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak hazırladıkları değişiklikleri birlikte değerlendirdiklerini anlatan Şahin, cezaları ağırlaştıran, para cezalarının yerine kimi yerde hapis cezası öngören bir teklif hazırlandığını bildirdi.

Şahin, teklifi hükümet olarak destekleyeceklerini ve bir an evvel yasalaşması konusunda yardımcı olacaklarını kaydetti.


aa
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 15:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?