28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Barcelona finalde

İspanya'nın Barcelona takımı, dünyanın en büyük takımını belirleyecek FIFA Dünya Kulüpler Kupası yarı finalinde karşılaştığı Meksika'nın America takımını 4-0 yendi ve adını finale yazdırdı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da devam eden Kulüpler Kupası yarı final maçında America takımıyla karşılaşan, geçen yılın Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona'nın gollerini, Eidur Gudjohnsen, Rafael Marquez, Ronaldinho ve Deco attı. Yarı final maçında bugün Yokohoma'da 62 bin taraftar önüne çıkan 2 takımdan, Katalan ekibi, 11. dakikada Eidur Gudjohnsen'in, 30. dakikada da Rafael Marquez'in ayağından kazandığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. 

İkinci yarıya da oldukça hızlı başlayan Barcelona, yıldız futbolcusu Ronaldinho'nun 65. dakikada kaydettiği golle 3-0 öne geçerken, 85. dakikada Deco skoru belirleyen golü kaydetti. Dün yapılan bir diğer yarı final maçında Mısır'ın El Ahli takımını 2-1 yenerek finale adını yazdıran Brezilya'nın Internacional takımıyla finalde karşılaşacak Barcelona, 17 Aralık'ta en büyük kupa için mücadele edecek.

Kupada üçüncülük maçı ise America ile El Ahli takımları arasında yine aynı gün yapılacak. Beşincilik mücadelesi ise Yeni Zelanda'nın Auckland City ile Güney Kore'nin Chonbuk takımları arasında 15 Aralık'ta verilecek.

AA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 16:56:30
Güncelleme :14 Aralık 2006 Perşembe 16:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?