30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Başbakanlık kupası koşuldu

57. Başbakanlık Kupası yarışlarında iki at aynı anda varış çizgisini geçerek bir ilke imza atarken, şampiyon atlar Salvatore ile Kurtiniadis'in sahipleri Hilmi Narvanlı ile Kemal Kurt, kupayı Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın elinden aldı.

 

Veliefendi Gece Işıklandırma töreninde açılışı, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Tarım Ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, birlikte butona basarak yaptılar.
57. Başbakanlık Kupası'nda iki at aynı anda varış çizgisini geçerek bir ilke imza atarken yarışı, jokey Barış Kurdu yönetimindeki Salvatore ile jokey Halis Karataş yönetimindeki Kurtiniadis kazandı. Yarış sonrasında yapılan ödül töreninde varış çizgisini aynı anda geçen Salvatore'nin sahibi Hilmi Narvanlı ve Kurtiniadis'in sahibi Kemal Kurt'a kupalarını Devlet Bakanı Hayati Yazıcı verdi. Şampiyon atların antrenörleri Ahmet İşgören ve Soner Kulak'a kupalarını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu verirken, aynı anda varış çizgisini geçen jokeyler Halis Karataş ile Barış Kurdu'nun plaketlerini de, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker verdi.


Kupa törenini ardından Veliefendi Hipodromu'nun gece ışıklandırma töreni yapıldı. Törende bir konuşma yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun programından dolayı Ankara'ya gitmek zorunda kaldığını belirterek, "Öncelikle sizlere başbakanımızın sevgi ve saygılarını iletiyorum. Burada dereceye giren arkadaşlarımızı da gönülden kutluyorum. İlki İzmir'de yapılan gece aydınlatma projesinin ikincisini bu akşam Veliefendi Hipodromu'nda hayata geçiriyoruz. Burada yapılan bu
aydınlatma 14 milyon YTL'ye mal oldu. Fakat buranın katma değeri 54 milyon YTL olacak. İzmir'de ilkini yaptığımız aydınlatma projesine de 10 milyon YTL harcamıştık, oranın katkısı da 50 milyon YTL'dir. Ben bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu aydınlatma projemiz de sadece 45 gün içerisinde yapıldı. Bu kadar kısa bir zamanda yapılması da gerçekten çok güzel ve ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmanın ardından İstanbul Veliefendi Hipodromu gece aydınlatma törenini, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker birlikte butona basarak yaptılar.

..
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 02:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?