23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Başkan Canaydın'dan önemli mesajlar

Özhan Canaydın, en zor günlerinde kulübüne sahip çıkacak kadar yürekli bir Galatasaraylı. Yaklaşık 3 yıldır sarı kırmızılı kulübün başkanlığını yürüten Canaydın, Türk futbolunun alışkın olduğu başkan tipinden çok farklı bir portresi çiziyor.

Az ama öz konuşan, takımı farklı mağlup olduğu zaman bile rakibini tebrik etme nezaketini gösterebilen, şov değil iş peşinde koşan bir başkan. Uzun süredir medyayla uzun soluklu röportaj yapmayan Özhan Canaydın, sessizliğini bozması için yaptığımız teklifimizi kabul edip, sorularımızı yanıtladı. Gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini açık yüreklilikle anlatan Canaydın, öncelikle taraftarlarına şu önemli mesajı gönderdi:

‘Oynayacağımız 6 lig ve Türkiye Kupası maçında takımımızı yalnız bırakmasınlar. Böyle günlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Tüm Galatasaraylılar’ın bize destek olması lazım.’

Canaydın, daha sonra sıraladığımız soruları şöyle yanıtladı:

Bağırmadan da hedefe gidilir

‘Yönetim Kurulu ile teknik heyet arasında hiçbir sorun yok. Ama ilginçtir, bu yöndeki haberler devamlı yazılıyor. Isıtılıp ısıtılıp yeniden gündeme getiriyor. Futbolcu ile hocanın arası bozuk, yönetim çatırdıyor gibi... Şunu herkes çok iyi bilsin, Galatasaray’da ne yönetim çatırdıyor, ne de başka şeyler oluyor. Bağırmadan, çağırmadan da hedefe gidilebilir. İşte ben herkese bunu göstermeye çalışıyorum. Bağıracağım zamanlar da olacak. Ama her şeyin bir zamanı var.

Hagi’nin bizimle 1 yıl daha mukavelesi var. Gönderileceği dedikoduları onu da rahatsız etti. Ancak, kendisiyle görüşüp, ‘Eğer bir sıkıntın varsa bana sor. Bu kulübün başkanı benim’ dedim. Bu tip dedikodular çıkıyor, ama hepsi asılsız. Hagi ile şampiyonluklar ve kupalar alacağız. Hagi’nin bana inancı fazla. Bizim onunla çok farklı dostluğumuz var. Size kimsenin bilmediği bir olay anlatayım... Ben yöneticilik hayatımda hiçbir fotoğrafa katılmayı istemedim ve katılmadım da. Bir tek Hagi’nin Galatasaray’a futbolcu olarak geldiği günkü imza töreninde fotoğrafa girdim. O günden beri dostuz. Benim onunla bir sorunum yok. Hagi, bir markadır.

Alt yapıdan çok iyi futbolcular yetişiyor. Bu konuda Fatih Terim hocaya çok teşekkür ediyorum, alt yapıya değer verdi. Alt yapıda 85 milli futbolcumuz var. Emre, Tugay, Okan dönemini yeniden yakalıyoruz. Bu, bizim için ciddi bir sermayedir. Bunlar Galatasaray’ın geleceğidir. Yani geleceğimiz su gibi akıyor.

Borçsuz kulüp olmaz

Biz şeffaf bir kulübüz. Tek sayfada tüm borçlarımızı ortaya döktük. Borcu elbetteki sıfırlamadık, ancak ödenebilir hale getirdik. Futbolun haricinde bir gelir kaynağı yaratmadığınız zaman eksiye gidersiniz. Borcu sıfırlayıp farklı gelir kaynakları yaratmak kolay değil. Bunlar kısa vadeli olacak şeyler değil. Şunu kimse unutmasın; asla borçsuz kulüp olmaz. Biz Galatasaray’ı, ödenebilir borcu olan Avrupa’nın sayılı kulübü haline getirmeye çalışıyoruz.

Seyrantepe’yi satın alacağız

SEYRANTEPE’nin 30 yıllık üst kullanım hakkı bizim elimizde. Oraya hem stat hem de küçük modern bir şehir kurmayı planlıyoruz. Bizim herkesten önce bu projede önceliklerimiz var. Çünkü üst kullanım hakkı bizde. Ortada bazı dedikodular dolaşıyor, ben bunlara asla inanmıyorum. Böyle bir şeyin olacağını da düşünmüyorum. Biz diğer kulüplere tanınan haklara asla tecavüz etmedik. Üst kullanım hakkı; her sene kira ödemektir. Biz ilk olarak 700 milyarlık bedeli ödedik ve tapuyu aldık. Satın alırsak kira bedeli de ortadan kalkmış olacak. Bir ay içinde bu konu da halledilmiş olacak.

Beşinci olacağımıza düşelim daha iyi

HERKES bayan basketbol takımımızın küme düşmesini konuşuyor. Biz 6 senede basketbol ve voleybola tam 36 milyon dolar harcamışız. Harcanan bunca paraya rağmen, 1996 yılından bu yana basketboldaki en iyi derecemiz üçüncülük oldu. Basketbolda sekizinci olmak için milyon dolarları çöpe atamayız. Basketbol şubesine 500 bin dolar versek, belki de altıncı olacaktık. Ama bunu yapamayız. Galatasaray bir krizden geçiyor. Bu yüzden parasını doğru kullanmak zorunda. Galatasaray’ın hedefi basketbolda beşincilik, onunculuk değildir. Böyle olacaksa küme düşeriz daha iyi. Yeniden yapılanma için çalışıyoruz. Biz yakın zamanda ciddi bir sponsor bulup yeniden birinci lige çıkarız. Kürek takımımız kendi değirmenini döndürerek şampiyon oldu. Baskette de bunu başarmalıyız. Gittiğimiz yol doğrudur.

Forma satmakla bu işler olmaz

FORMA satışları kulübe belli bir oranda maddi katkı yapıyor. Geçen sene ligi altıncı bitirmemize rağmen 14 milyon dolar ciro yaptık. Bu işten büyük paralar kazandığımız sanılmasın. Bir formadan en fazla 20 milyon lira kar kalır. Forma satarak, hiçbir futbolcunun transfer bedelini amorti edemezsiniz. Değil transfer bedelini, bir aylığını bile çıkaramazsınız. Bugün en büyük oyuncunun forması bile en fazla 10 bin adet satıyor.

Hırsız diye bağırıp onu ‘geriyorlar’

BEN, Hagi’nin karakterini biliyorum. Onun böyle sert çıkışlar yapması karakterinde var. Ancak ben bu sorunları hemen çözüyorum. Onun her an çıkış yapmasını tetikte bekliyorum. Hagi’nin fevri hareketleri futbolculuğu zamanında da vardı. Taraftarlar her yerde ‘Hırsız Hagi’ diye bağırıyor. Bu laf da onu geriyor. İnsanlar, ters motivasyon için ellerinden geleni yapıyor. Evet, Hagi bir hata yaptı. Ancak özür diledi. Artık bu konuyu kapatalım.

Artık şans bize döndü

FUTBOLDA şans çok önemlidir. Biz Kayseri’de son 20 saniyede gol yiyoruz, F.Bahçe, Sakarya’da bitime 20 saniye kala golü buluyor. Ancak bu şansın geçen hafta ile birlikte döndüğü kanaatindeyim.

‘İstifa’ sesleri beni çok üzdü

2006 yılının mart ayına kadar görev süremiz var. Öyle ‘istifa’ sesleriyle asla görevimizden vazgeçmeyiz. Sözlerimizi yerine getirdikten sonra aday olup olmamayı düşünürüm. Biz toprağı attık, asfaltı da yaparsak daha rahat gideceğiz. Trabzonspor’a yenildiğimiz maçtan sonra gelen tepkiler beni çok üzdü. Bizler amatör insanlarız. Gece gündüz Galatasaray için çalışıyoruz.

3 sezon daha A.Sami Yen’deyiz

ALİ Sami Yen Stadı’nı UEFA kriterlerine uyumlu hale getirmek için eski açık tribündeki inşaatımız devam ediyor. Buraya 6 bin 500 kişilik bir tribün yapacağız. Aşağı katlarına ise UEFA odaları ve soyunma odalarını taşıyacağız. Böylece modern bir stad olacak. İnşaat 15 Temmuz’a kadar bitmiş olacak. Rahat bir şekilde UEFA’dan iznimizi alıp, Şampiyonlar Ligi maçlarımızı Ali Sami Yen’de oynayacağız. Seyrantepe’nin tapusu alındıktan sonra yaklaşık 2.5 sezon stadın yapımı sürücek. Yani daha 3 sezona Ali Sami Yen’de oynayacağız.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 17:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?