31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Başkan’ın eli cebinde!

 
Beşiktaş Mali Genel Kurulu’nda, 90 milyon YTL olarak açıklanan siyah-beyazlıların borcunun 101 milyon YTL’ye çıktığı açıklandı. Başkan Yıldırım Demirören’in verdiği para da, 40’tan 49 milyon YTL’ye yükseldi


Beşiktaş’ın 2008 yılı 1. Olağan Divan Kurulu toplantısı dün Ceylan InterContinental Oteli’nde gerçekleştirdi. Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda siyah-beyazlı kulübün borçlarının daha da büyüdüğü görüldü. 

Denetleme kurulunun raporlarına göre toplam borç, 31 Mart itibarıyla 101 milyon 697 bin YTL olarak açıklandı. Beşiktaş’ın son Mali Genel Kurulu’nda bu rakam, 90 milyon YTL olarak belirtilmişti. Yine genel kurulda , Başkan Yıldırım Demirören’in verdiği borç yaklaşık 40 milyon YTL olarak ifade edilmişti. Dün de bu rakam 49 milyon YTL olarak açıklandı. 

Başkan Demirören, transfer çalışmaları nedeniyle toplantıdan erken ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, “Beşiktaş, 1978’lerdeki gibi her yenilgiden sonra genel kurula gitmez. Son maçta yaşanan olaylar benim içimde bir acıdır. Taraftar seçimlerde araç olmamalıdır. Stat projesi için üst kademedekilerin bana söyledikleri, stadın yapımını engelleyenlerin Beşiktaşlı olduklarıdır. Bu beni üzdü. Bu, Yıldırım Demirören’in projesi değil, Beşiktaş’ın projesidir” diye konuştu.
Öte yandan Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz yaptığı konuşmada üstü kapalı olarak Sinan Engin ve Ertuğrul Sağlam’ı eleştirdi. 

Karadeniz, “Biri televizyona çıkıyor, ‘Bu transferleri ben yapmadım, seneye çok iyi takım kuracağım’ diyor. Biri çıkıyor, ‘Hangi teknik adam iyi futbolcuların alınmasını istemez, bu bir imkan meselesidir’ diyor ve topu yönetim kuruluna atıyorlar. Hepimiz gördük ki yönetim, teknik heyetin her istediğini yerine getirmiştir. Bu arkadaşlarımız böyle söylemeseler de ‘Hata yaptık, Beşiktaş camiasından özür dileriz, bundan ders aldık’ deselerdi benim yönetimim ve iyi kalpli başkanım onları paketleyip kapıya mı koyardı?” ifadelerini kullandı.

Berk kürsüye çıktıBeşiktaş Yönetimi’nin en genç ismi Mario Berk, dün göreve geldiğinden beri ilk kez Divan Kurulu’nda kürsüye çıkarak eleştirilere yanıt verdi. Fulya Projesi kapsamında metrekare başına belirlenen fiyatların düşük olduğu yönündeki eleştiriyi yanıtlayan Berk, camiayı birlik ve beraberliğe çağırdı. Berk, “Bu salonda benim yaşımın iki katı yaşında insanlar var. Ben yönetime girerken daha farklı düşüncelerim vardı. Şunu anladım ki, Beşiktaş camiası bir türlü kenetlenemiyor” dedi.

Çilekli açıklaması
Divan Kurulu toplantısına damga vuran konulardan biri de Çilekli Tesisleri oldu. Beşiktaş Belediyesi’ne ait tesisleri işletme hakkına sahip olan Beşiktaş Kulübü’nün ihale girmeyeceği açıklandı. Genel Sekreter Kenan Öner, “Bundan önceki divan toplantısında Beşiktaş Belediye Başkanı ellerini açarak bize, “Neden başvurmuyorsunuz?’ diye sitem etmişti. Biz de kendisiyle temasa geçtik ama Ünal maalesef aylardır Çilekli Tesisleri ile ilgili gerekli adımları atmadı” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 14:12:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?