19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Başkanın süper yıldızı hangisi?

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın, "Yeni sezon için öyle bir isimle anlaştım ki, geçmişin tüm transferleri gölgede kalacak" sözleri, akıllara bu soruyu getirdi ..

Devre arası transfer dönemini Maldonado'yu alarak kapatan Fenerbahçe'de, şimdi bütün gözler sezon sonuna çevrildi. Çünkü başkan Aziz Yıldırım, Takvim Gazetesi'nde Hakkı Yalçın'a verdiği röportajda "Bir forvetle anlaştık. Gelmiş geçmiş en önemli transfer olacak" açıklamasıyla böyle bir beklenti oluşturdu. Şimdi herkes Yıldırım'ın anlaştığı ama gizli tuttuğu; Roberto Carlos'u, Anelka'yı, Ortega'yı gölgede bırakacak ismi merak ediyor. Peki bu süper yıldız kim olabilir? Aslında bu konuda akla gelen ilk isim Ronaldo'ydu. Ama Milanlı yıldız, Livorno maçında dizinden ciddi bir sakatlık geçirdi ve futbol hayatının bitmesi tehlikesi bile var.

VAN NİSTELROOY-SHEVCHENKO ÖNDE
Geçmişte, Yıldırım'ın durumunu merak edip, yakın cevresine sorduğu isimler arasında Thierry Henry, Shevchenko, Van Nistelrooy gibi isimler var. F.Bahçe Başkanı'nın uzun zamandır kurduğu Hernan Crespo düşü ise bu oyuncunun yaşının ilerlemesi nedeniyle gerçekleşmeyecek gibi... Yakın zamanda gündeme gelen Wagner Love ve Fred gibi oyuncular de geçmişteki yıldızları gölgede bırakacak kapasitede değil. Henry'yi herkes 'hayal' olarak görüyor. Van Nistelrooy ve Shevchenko öne çıkıyor ama yeni bomba için sezon sonunu beklemek gerekecek. Taraftarlar ise şimdiden internet sitelerinde 'bomba' isimleri tartışmaya başladı.

Taraftar sitelerindeki bombalar
VANNISTELROOY
REAL MADRİD REAL MADRİD HOLLANDA'nın gelmiş geçmiş en iyi santrforlarından birisi olarak gösteriliyor. 33 yaşında ama form grafiği iyi düzeyde. Real Madrid'le sözleşmesi 2010'da sona eriyor. Piyasa değeri 30 milyon euro. Yıllık kazancı 8.8 milyon euro. Yani transferi çok zor.

HENRY
BARCELONA BARCELONA 'ya sezon başında Arsenal'den transfer oldu. 32 yaşındaki Fransız futbolcunun sözleşmesi 2011'de sona eriyor. Piyasa değeri 35 milyon euro. Senelik kazancı 10 milyon euro civarında. Yani F.Bahçe için çok yüksek rakamlar.

SHEVCHENKO
CHELSEA CHELSEA'nin sahibi Abramovich'in hayaliydi. 32 yaşında. Ukrayna tarihinin kuşkusuz en büyük futbolcusu. Sözleşmesi 2010'da bitiyor. Değeri 24 milyon euro. Kankası Abramovich'ten senede aldığı para 12.7 milyon euro görünüyor!

ETO'O
BARCELONA ETO'O 27 yaşında. Kamerunlu santrfor, seneler önce gelecek vaat eden bir isimken F.Bahçe'nin gündemine gelmişti. Piyasa değeri 40 milyon euro. Sözleşmesi 2010'da bitiyor. Yılda 4 milyon euro kazanıyor. Milan onu çok istiyor ve almak kolay değil.

CRESPO
INTER 33 yaşındaki Arjantinli şu an Inter'de. Sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Yıllık 5 milyon euroluk kazancıyla en uygun isim. Ama eskisi gibi değil.

Sabah
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 07:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?