16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Bayramı onlar değil biz yapalım

Atina'da oynanacak Avrupa Şampiyonası eleme maçı öncesinde Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Bugüne kadar ki felsefemizde bir değişiklik olmayacak ve Yunanistan'ın ataklarına atakla karşılık vereceğiz. Bu maç özelinde ufak çaplı değişikler olabilir ancak, hücum anlayışımızdan ödün vermeyeceğiz'' dedi.

Terim resmen açıklamasa da Volkan, İbrahim Üzülmez, Servet, Emre Âşık, Hamit Altıntop, Aurelio, Tugay Kerimoğlu, Sabri, Tuncay Şanlı, Tümer Metin, Hakan Şükür 11'i sahaya çıkmamız bekleniyor.

Karşılaşma öncesi 3 maçta 9 puana sahip Milli Takımımız lider durumda, Yunanistan aynı puan ve averajla 2. sırada bulunuyor. Ay Yıldızlılar, Çarşamba gecesi, Almanya'nın Frankfurt kentinde Norveç ile oynayacak.

TERİM'İN AÇIKLAMALARI

Yunanistan'ın en büyük özelliğini, 'tecrübeli bir takım olması' olarak nitelendiren Terim, ''Beraber oynamaya alışkınlar. Zaten Avrupa Şampiyonu olmuş bir takımın çok fazla da değişiklik yapması beklenemezdi. En etkili bölgeleri bence orta sahaları. Takımın genel olarak Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyen önemli oyuncuları var ancak, orta sahadaki Karagounis ve Basinas, Yunanistan adına en etkili isimler' diye konuştu.

Terim, ''Çarşamba günü itibariyle 5. maçımızı tamamlayacağız ve önümüzde oynamamız gereken daha 7 maç olacak. Bu karşılaşmalar puandan ziyade ilerideki maçlara moral taşıma açısından önemli. Kaybedenin yarıştan kopmayacağı gibi, Türkiye, Yunanistan ve Norveç'in henüz kredisi var'' diye konuştu.

Fatih Terim, karşılaşmada görev yapacak 11'i belirlediklerini fakat daha önceki uygulamalarının aksine bu kez kadroyu açıklamayacağını söyledi.

Terim, Norveç karşılaşmasında Yunanistan maçına göre farklı bir taktik ve kadro ortaya sürebileceğini de belirterek, ''Mesela Emre'nin cezası bitmiş olacak. Ancak, Yunanistan karşısında sahaya çıkacak takımdan, Emre'yi Norveç maçında benim yanımda oturtmasını bekliyorum. Şu anda takımda sadece Gökhan Ünal'ın küçük bir sakatlığı var'' diye konuştu.

Maçın dostluk içinde geçeceğine inandığını da söyleyen Fatih Terim,''Yunanistan ile yapacağımız bir milli maçtır, milli dava değil. Futbol sahada oynanan bir oyun. Stat içinde ya da dışında herhangi bir tatsız olay yaşanacağını düşünmüyorum. Daha önce Yunanistan Milli Takımı Türkiye'de çiçeklerle karşılanmıştı. Bizim karşılanmamız da gerçekten çok hoştu. Türkiye'de yapılacak rövanş maçında Yunanistan'a aynı misafirperverliği göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Maçlar kazanılabilir ya da kaybedilebilir. Baki kalan dostluklardır. Mmaçın sonucu ne olursa olsun, rakiplerimizin ellerini sıkmaktan memnuniyet duyacağız'' dedi. 

Atina'da 21.30'da başlayacak karşılaşma öncesinde Yunanistan'da bir yandan dostluk mesajları veriliyor; diğer yandan ''Mavi Ordu'' adlı terör örgütünün Milli Takımımız'a karşı bir eylem yapmaması için geniş güvenlik önlemleri alınıyor; öte yanda da bizde de vizyona giren Spartalılar'ın Persler'e karşı kahramanlık hikâyesinin anlatıldığı ''300'' filmin afişi stada asılıyor...

Maç sırasında 52 metrelik dev bir Yunan bayrağının tribünde açılacağı, Millilerimizi kırkırtıcı başka pankartlar hazırlandığı da söyleniyor. 

Bayramı, onlar değil biz yapalım!
Ay Yıldızlılar, Atina'da Yunanistan karşısına çıkıyor. Cumartesi gecesi 21.30'da başlayacak mücadele, Avrupa Şampiyonası elemeleri yolunda puan için olduğu kadar, Yunanlılar'ın kutladıkları 25 Mart Osmanlı'dan Kurtuluş Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle manevi açıdan da öneme sahip...

90 dakika öncesinde Komşu'nun medyası, bir yandan bayramlarına vurgu yaparken, diğer yandan da tribünleri dolduracak vatandaşlarından sakin olmalarını, olay çıkartmamalarını istiyor. Tribünlerde takımımızı tahrik edecek pankartlar açılacağı ve tezahüratlar yapılacağı da konuşuluyor.

MUHTEMEL 11

Terim resmen açıklamasa da Volkan, İbrahim Üzülmez, Servet, Emre Âşık, Hamit Altıntop, Aurelio, Tugay Kerimoğlu, Sabri, Tuncay Şanlı, Tümer Metin, Hakan Şükür 11'i sahaya çıkmamız bekleniyor.

Karşılaşma öncesi 3 maçta 9 puana sahip Milli Takımımız lider durumda, Yunanistan aynı puan ve averajla 2. sırada bulunuyor. Ay Yıldızlılar, Çarşamba gecesi, Almanya'nın Frankfurt kentinde Norveç ile oynayacak.

432. MAÇIMIZ

A Milli Futbol Takımı, 432. maçına çıkacak. Ay Yıldızlılar 84 yıllık tarihinde, 223'ü resmi, 208'i 431 maçta, 149 galibiyet, 101 beraberlik alırken, 181 kez de rakiplerine yenildi. 548 gol atarken, kalesinde 671 gol gördü. Milliler, son oynadıkları karşılaşmada, 7 Şubat'ta Tiflis'te Gürcistan'a özel maçta 1-0 yenildi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 56. milli sınavına çıkacak. A Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'te Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

Ay-yıldızlılar, A Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 55 maçta, 27 galibiyet, 15 beraberlik, 13 yenilgi alırken, 80 gol atıp, kalesinde 60 gol gördü.

Milli Takımımız, Terim'in son döneminde oynadığı 8'i resmi, 13'ü özel olmak üzere toplam 21 maçtan 10'unu kazandı, 7'sinde berabere kaldı, 4'ünü ise kaybetti.



Star
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 07:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır bayrak IP: 88.224.173.xxx Tarih : 24.03.2007 13:51:57
ben a milli takımımıza can gönülden başarılar diliyorum bu işi başaracaklarına inaniyorum yunanistandan iyi bir neticeile dönmelerını bekliyorum milli takım hepimizindır bütün futbolcular milli takımın oyuncularıdır külüp bu gün yoktur onun için felan takımın oyuncusu iyi oynadı felan kötü oynadı yok hepısı bizim oyuncularımız