1
Haziran
2024
Cumartesi
SPOR

Beklenti 250 milyon dolar

Avrupa'da 'ekonomik güç' bakımından sayılı kulüpler arasına giren F.Bahçemizde her yıl yapılan yaklaşık 200 trilyonluk ödeme, camianın belini bükerken tekrar 'halka arz'ı gündeme getirdi.

Artan kombine kart satışı, Fenerium, TV ve reklam gelirleri gibi ciddi girdiler sağlayan F.Bahçemizde, oyuncu transfer ödemeleri, bonservis bedeli taksitleri, vergiler, kira, seyahat giderleri, personel maaşı, sigorta, muhtasarlar, elektrik ve su ödemeleri yapılması, banka kredi borçlarının ödenmesini zorlaşıyor.

Bu nedenle ekstra bir gelir elde etme planı içerisinde olan sarı-lacivertli yönetimimiz, 1 milyon üye projesi üzerinde uzun zaman çalıştı. Projeyi sonlandıramayan F.Bahçemiz, 80 milyon dolarlık banka kredi borcunun ödenebilmesi ve hisse senetleri üzerindeki teminatların kaldırılabilmesi için tekrar 'halka arz' diyecek.

İlk halka arzda yüzde 15'ini arz eden sarı-lacivertli yönetimimiz, 26 milyon dolar kasasına koymuştu. Sarı-lacivertlilerde, yükselen borç ivmesinin durdurulabilmesi için 2 milyar YTL'ye kadar ulaşan hisse gücünün yüzde 20'sini de halka arz etmesi kurtuluş olarak gösterilirken, henüz çalışması yapılmayan bu girişimin kongre üyeleri tarafından onaylanması gerekiyor. Yüzde 20'si halka arz edildiğinde F.Bahçemizin 200-250 milyon dolar gelir elde etme şansına sahip olacağı öğrenilirken, kongre üyelerinden onayın ancak 2009 yılındaki başkanlık seçim kongresinde öneri olarak sunulduktan sonra alınabileceği bildirildi.

1 MİLYON ÜYE'DE SORUN

Hisse senetlerinin yüzde 20'sinin halka arz edilmesi halinde yıllardır kapatılamayan 80 milyon dolarlık banka kredi borcu kapanabilecek, hisse senetlerinin üzerindeki ipotek de kalkacak. Çünkü yönetim birçok konuda hisse senetlerini teminat göstermiş durumda.

Ayrıca bu düşüncenin asıl nedeni olarak başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetiminin rüyası olan 1 milyon üye projesinin hayata geçirilememesinden kaynaklandığı konuşuluyor. Yasaya takılan F.Bahçe yönetimimizin Ankara'da bürokratlarla görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.

vatan
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 18:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?