19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Ben Wallace Chicago Bulls'ta

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de, dört kez ligin en iyi savunma oyuncusu seçilme başarısı gösteren basketbolcüsü Ben Wallace, Chicago Bulls'a transfer oldu. 

Amerikan spor kanalı ESPN tarafından verilen bir haberde, Detroit Pistons forması giyen NBA'in başarılı savunma oyuncularından Ben Wallace'ın 52 milyon dolarlık transfer ücreti karşılığında, Chicago Bulls ile 4 yıllık sözleşme imzalayacağı ifade edildi. Chicago Tribune Gazetesi ise Pazartesi günkü sayısında kulübü Pistons'ın Ben Wallace'a 4 yıllık yeni sözleşme teklifi karşılığında 48 milyon dolar önerdiğini yazmıştı. Bu haberin ardından gazeteye konuşan ve öneriyi değerlendiren Wallace ise "Bu hayal kırıklığıydı. Beklediğim bu değildi" sözleriyle duygularını ifade etmişti. 

Ben Wallace, geçtiğimiz sezon ligi, topladığı ribauntlarla, çaldığı toplarla ve yaptığı bloklarla, ilk 10 savunma oyuncusu arasında tamamlamıştı. Detroit Pistons'ın üst üste 64 maç kazanarak tarihi bir rekor kırdığı geçtiğimiz sezonda takımının bu başarısında büyük pay sahibi olan Wallace, Detroit ile birlikte Doğu Konferansı'nda finalde oynamış ancak takımı Miami Heat'e elenmişti. Wallace, geçtiğimiz sezonu 31 sayı, 11.3 ribaunt, 2.2 blok ve kariyer yükseği olan 1.8 top çalma ortalaması ile bitirmişti. Detroit Pistons'da 6 sezon forma giyen Wallace, takımının en popüler oyuncularından birisi olarak gösteriliyordu. Wallace Pistons forması ile bir kez de NBA şampiyonluğuna ulaşma başarısı göstermişti. 

11 yıldır NBA'de forma giyen tecrübeli basketbolcü, bugüne kadar çıktığı 698 maçta ise, 6.6 sayı, 10.7 ribaunt ve 2.3 blokluk ortalamaya sahip.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 12:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?