20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Beşiktaş: 3 - Bochum: 2

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Leogang bölgesinde sürdüren Beşiktaş futbol takımı, kamp çerçevesindeki ilk ciddi sınavını bugün Almanya Birinci Lig takımı FC. Bochum karşısında verdi ve karşılaşmayı 3-2 kazandı.

Başkan Yıldırım Demirörenin de izlediği karşılaşmada, ilk yarının başlarında siyah-beyazlılar 2-0 yenik düşmesine rağmen kısa sürede toparlanarak, Bobo'nun 34. ve Nobre'nin 37. dakikalarda attığı gollerle skoru 2-2'ye getirdi.

İkinci yarıya daha hızlı başlayan ve rakip yarı sahaya ard arda akınlar düzenleyen siyah-beyazlılar, 87.dakikada Fahri'nin ayağından kazandığı golle karşılaşmayı 3-2 galip bitirdi.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleriyle genç futbolculara şans tanıdı.
İkinci yarının sonlarına doğru 89. dakikada topu ağlara göndererek taraftarları sevindiren Batuhan'ın golü ise ofsayt olduğu gerekçesiyle sayılmadı.

Alman ekibinin gollerini 5. dakikada Dabrowski, 33. dakikada ise Epalle attı.

-MAÇI 700 KADAR TÜRK İZLEDİ-

Karşılaşmayı Almanya ve Avusturya'nın değişik bölgelerinden gelen 700 kadar Türk izledi. Taraftarlar tüm uyarılara rağmen maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahaya inerek futbolcu ve yöneticilerle hatıra fotoğrafı çektirip, bol bol imza aldılar.

Avusturya Futbol Federasyonu'ndan Konrad Plautz, A. Staudinger ve Andreas Heiss üçlüsünün yönettiği karşılaşmada takımların ilk 11'i şu şekilde oluştu:
Beşiktaş: Hakan, S. Kurtuluş (Dk. 78 Rıza), Sivok (Dk. 78 Sezer), Zapotocny, Seric (Dk. 69 Emre), Ekrem (Dk. 46 Ali), Cisse (Dk. 69 Fahri), Delgado (Dk. 60 Mehmet), Tello (Dk. 60 Aydın), Bobo (Dk. 60 Can), Nobre ( Dk. 69 Batuhan)
FC. Bochum: Fernandes, Concha (Dk. 46 Pfertzel), Dabrowski (Dk. 46 Hashemian), C. Fuchs (Dk. 46 Sestak), Freier (Dk. 46 Maltriz), Epalle (Dk. 46 Zdebel), Mieciel (Dk. 46 D. Fuchs), Imhaf (Dk. 46 Dönig), Ono (Dk. 46 Mavraj), Yahia (Dk. 46 Grote), Fabian (Dk. 46 Schröder)
Goller: Dk. 5 Dabrowski, Dk. 33 Epalle (FC. Bochum), Dk. 35 Bobo, Dk. 37 Nobre, Dk. 86 Fahri (Beşiktaş)

-SON HAZIRLIK MAÇI ROMEN STEAU BUCRESH İLE-

Karşılaşmanın ardından kamp yeri Leogang'a dönen Beşiktaş, yarın da sabah ve akşam olmak üzere basına kapalı olarak iki ayrı antrenman yapacak.

Leogang'taki çalışmalarını 15 Temmuz Salı gününe kadar sürdürecek olan ekip, yeni sezon hazırlıkları çerçevesindeki son hazırlık maçını 15 Temmuz Salı akşamı TSİ 19:30'da Avusturya-Almanya sınırındaki Bad Reichenhall kasabasında Romen Steau Bucresh takımıyla yapacak.

Maçın ardından Münih'e hareket edecek olan Beşiktaş kafilesi, 16 Temmuz Çarşamba sabahı Türkiye'ye dönmek üzere Münih'ten ayrılacak.

A.A
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 23:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?