20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Beşiktaş- Ankaragücü maçından notlar

Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Ankaragücü arasında yapılan maçta Beşiktaş, sakat ve cezalı oyuncularının çokluğu nedeniyle son Ankaraspor maçının 11'inden 5 farklı isimle sahaya çıktı.

Cezalı Sivok ve İbrahim Üzülmez'in yanısıra, sakatlığı bulunan Tello maç kadrosunda bulunmazken, Uğur ve Bobo ise yedekler arasında yer aldı.

Kırmızı kart cezası biten Cisse'nin yanısıra, Gökhan, Serdar Özkan, Ali Tandoğan ve Holosko, ilk 11'de sahaya çıktı.

Bu arada teknik direktör Mustafa Denizli, takımda sol tarafta oynayan Tello ve İbrahim Üzülmez'in eksikliklerine karşın, bu bölgede görev yapan Seriç'e yine şans vermezken, daha önce sakatlığı nedeniyle kadroya alınmayacağı açıklanan Uğur'un ise yedekler arasında bulunması dikkati çekti.

Öte yandan Galatasaray maçı sonrası istifa eden Ünal Karaman'ın yerine henüz bir teknik adamla anlaşamayan Ankaragücü'nde, Beşiktaş maçında takımın başında antrenör Reha Erginer sahaya çıktı.


-DELGADO'NUN GÖNLÜNÜ ALDILAR-


Beşiktaşlı taraftarlar, son Ankaraspor maçında yuhaladıkları takım kaptanı Matias Emilio Delgado'nun Ankaragücü maçı öncesi gönlünü aldılar.

Siyah-beyazlı takım maçtan 45 dakika önce ısınmak için sahaya çıkarken, taraftarlar Arjantinli futbolcuyu kapalı ve yeni açık tribünlerin önüne çağırarak alkışladılar.

Delgado'da da alkışlara aynı biçimde yanıt verirken, numaralı tribünden bir taraftar da Arjantinli futbolcuya çiçek verdi.

Öte yandan tribünlerin çok büyük bir bölümünü dolduran Beşiktaşlı taraftarlar, son 2 maçını yitiren takımlarını desteklediler.


-NOBRE'DEN ''DALYA''-


Beşiktaşlı Nobre, Ankaragücü maçıyla birlikte siyah-beyazlı formayı resmi karşılaşmalarda 100. kez giydi.

Beşiktaş'ta 3. sezonunu geçiren Brezilya asıllı futbolcu, ligde ise 74. kez sahaya çıktı.


-ANKARAGÜCÜ VE HAKEMLERE TEPKİ-


Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesinde Ankaragücü, Futbol Federasyonu ve hakemlere tepki gösterdi.

Maç öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Yunus Yıldırım ve yardımcılarına tepki gösteren taraftarlar, Bursaspor ile yakınlıklarıyla tanınan Ankaragücü taraftarlarıyla da karşılıklı küfürleştiler.


-SKIBBE TAKİPTE-


Beşiktaş-Ankaragücü maçını, Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe de izledi.

Siyah-beyazlı takımla gelecek hafta derbi maçta karşılaşacak sarı-kırmızılı takımın Alman teknik adam, müsabakayı yardımcısı Burak Dilmen ile birlikte protokol tribününde takip etti.


-KADIKÖY'DE GERGİNLİK-


Beşiktaş-Ankaragücü maçı öncesi Kadıköy'de Beşiktaş ve Fenerbahçeli taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.

Takımlarının Ankaragücü ile yapacağı maç için Kadıköy'den Beşiktaş'a geçmek için iskelede bekleyen siyah-beyazlı taraftarlarla, Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde Burhan Felek Spor Sitesi TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin taraftarları arasında olaylar çıktı.

Sözlü sataşmayla başlayan gerginlik sırasında taraftarlar birbirlerinin üzerine taş, şişe ve yabancı maddeler attı. Güvenlik güçleri, önlem alarak olayların büyümesini engelledi.


-ANKARAGÜCÜ TARAFTARLARI TRİBÜNDE-


Geçen sezon güvenlik gerekçesiyle BJK İnönü Stadı'ndaki maçta yer almayan Ankaragücü'nün taraftarları, bugünkü maçı tribünden izlediler.

Geniş güvenlik önlemleri altında otobüslerle stada getirilen başkent takımının taraftarlarının tribüne girişi sırasında Beşiktaşlı taraftarlarla aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Maçı, 1000'e yakın Ankaragücü taraftarı izledi.


-PAF LİGİ MAÇINI BEŞİKTAŞ KAZANDI-


Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde yapılan maçta Beşiktaş, Ankaragücü'nü 2-1 yendi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki maçta siyah-beyazlıların gollerini, 12. dakikada Orhan ve 43. dakikada penaltıdan Saim kaydetti. Ankaragücü'nün tek golü ise 86. dakikada Serkan'dan geldi.

A.A
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 19:48:57
Güncelleme :13 Aralık 2008 Cumartesi 19:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?