16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Beşiktaş aradığı forveti buldu

Beşiktaş'ta genel menajer Sinan Engin, prensip anlaşması yaptıkları Federico Higuain'in transferini bitirmek için İspanya'ya gitti. 23 yaşındaki Arjantinli golcünün hafta bitimine kadar İstanbul'da olması bekleniyor.

Gol yollarında çektiği sıkıntıyı gidermek için transfer arayışında bulunan Beşiktaş, River Plateli Federico Higuain'le prensipte anlaştı.



Genel menajer Sinan Engin, İspanya'ya giderek Arjantinli oyuncunun menajeriyle son kez görüşüp Higuain'e sözleşme imzalatması bekleniyor.



Real Madrid'de forma giyen Gonzalo Higuain'in ağabeyi olan 1.72 boyundaki Federico Higuain, River Plate'in altyapısından yetişti. 23 yaşındaki genç golcü, son 2 sezondur Arjantin Ligi takımlarından Nueva Chicago'da oynuyor.



Geçtiğmizi sezon 37 maçta 14 gol atan Higuain için kulübü River Plate'e 1 milyon 650 bin dolar ödeneceği öğrenildi. Genç golcünün bonservisinin yüzde 50'si River Plate'de, yüzde 50'si ise menajerinde bulunuyor.



ENGİN: HIGUAIN ARADIĞIMIZ ÖZELLİKLERDE

Genel manejer Sinan Engin, Higuain için, "Aradığımız özellikleri taşıyan bir futbolcu kadromuzda böyle bir oyuncunun eksikliğini hissediyorduk"dedi.



Higuain'in anlaşma sağlanması durumunda cuma gününe kadar Türkiye'de olması bekleniyor.



Ertuğrul Sağlam'ın da onay verdiği genç golcü topla çok süratli ve ceza alanı çevresinden attığı şutlarla dikkat çekiyor.



SAĞLAM: TRANSFER AN MESELESİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da, uzun süredir takip ettikleri Federico Higuain'in siyah-beyazlı takıma katılmasının artık an meselesi olduğunu söyledi.



Memorial 11 Altın Adam Yarışması'nda yılın altın antrenörü olarak seçilen Sağlam, ödül töreninden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Yöneticilerimiz İspanya'ya bu transferi bitirmeye gittiler. Transfer bittikten sonra oyuncu ile birlikte Türkiye'ye gelmeleri gibi bir planımız var. Şu an herhangi bir aksilik ve problem yok. 1-2 gün içinde bu iş bitecek inşallah'' diye konuştu.



Genç teknik adam, Higuain'in çabuk bir oyuncu olduğunu ifade ederek, ''Bizim ön tarafta bulunan oyuncularımızın barındırdığı özelliklerin dışında zaman zaman ihtiyacımız olan özelliklere sahip bir oyuncu. İnşallah bu oyuncuyu kadromuza katarız. O da Beşiktaş için hayırlı olur'' dedi.



Higuain'in transferi gerçekleşmesi durumunda Ertuğrul Sağlam'ın Arjantinli golcüyü Bobo ile birlikte oynatacağı bu ikilinin arkasında da Delgado'yu görevlendireceği öğrenildi

NTV
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 05:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?