18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Beşiktaş artık gazozuna oynuyor

Uzunca sayılabilecek bir devre arasının ardından lig öncesi son sınavda Beşiktaş ve Konyaspor güçlerini test etme şansı buldular. İlk yarının hayal kırıklıklarından Beşiktaş son haftalarda ve hazırlık döneminde yakaladığı ivmeyle turu kolayca geçmeyi hedefliyordu. Fakat rakibi Konyaspor devre arasında takviyeler yapmıştı ve Saffet Susiç'le ilk yarıda yakaladıkları çıkışı bir sürprizle taçlandırmak hedefindeydi. Beşiktaş'ın seyircisiz son maçında Siyah Beyazlılar önce topa sahip olup daha sonra kuleleriyle gole ulaşmayı hedeflerken ilk 15 dakikada iki net pozisyon buldu. İlkinde Carew topu kaleci Petkoviç'e nişanlarken, birkaç dakika sonra Berkant'ın vuruşu direkten döndü.

Bu dakikadan sonra kilitlenen oyunda Konyaspor uzun toplarla gol ararken, Beşiktaş oyun kurmada zorluk çekti. 42. dakikada gelişen Konyaspor atağında ceza sahası dışından çekilen şutu zorlukla kurtaran Cordoba, Zafer Biryol'a asist yaptı adeta. Süper ligin gol kralı bu fırsatı kaçırmadı ve deplasmanda Konyaspor'u 1-0 öne geçirdi. Golden 3. dakika sonra Baliç'in frikiğini Cordoba zorlukla çıkardı. İkinci yarının hemen başında ceza sahası dışında topa eliyle dokunan Cordoba takımını 10 kişi bıraktı. Berkant çıktı ve Ramazan oyuna girdi. 10 kişi kalan Beşiktaş'ta ilk yarıda yaşanan sıkıntılar devam etti. 59 ve 60'da John Carew uzaktan şutlarla kaleyi yokladı ama başarılı olamadı. Maçın Beşiktaş için sıkıntıya girdiği dakikalarda Pancu'nun pasında boş alanda iyi bir orta şansı bulan İbrahim Üzülmez topu Tümer'in kafasıyla buluşturdu. İyi bir kafa vuruşu yapan Tümer, kulelerden kafa vuruşu bekleyen Konyaspor savunmasını yanılttı.

Maç uzatmaya gidecek derken Baliç sahneye çıktı. John Carew savunmasına yardım etmeye çalışırken topu Baliç'e teslim etti. Yaklaşık 30 metreden kaleyi gören Baliç çok sert vurdu. Kaleci Ramazan topa müdahale ettiyse de başarılı olamadı ve Konyaspor bir kez daha öne geçti. 2-1. Golden iki dakika sonra hücuma çıkarken Ali Güneş'in kaptırdığı topta savunmanın hatası da eklenince Zafer Biryol'ün golü maçın skorunu ilan etti. 3-1. Oyun disiplininden iyice kopan Beşiktaş bu golden sonra da kalesinde tehlikeler yaşadıysa da maç bu skorla bitti ve Konyaspor kupanın ilk büyük sürprizini yaptı.

TNN
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 00:02:06
Güncelleme :24 Ocak 2005 Pazartesi 00:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?