20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Beşiktaş istedi Juventus aldı

Beşiktaş Kulübü, devre arası transfer döneminde kadrosuna katmak istediği yabancı defans oyuncusu ile ilgili çalışmarını sürdürürken, siyah-beyazlı yönetimin son dönemde gündeminde olan iki futbolcu farklı kulüplere transfer oldu.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın transfer edilmesini çok istediği İsveçli Olof Mellberg'in Juventus ile anlaştığı öğrenildi. Aston Villla'da forma giyen tecrübeli oyuncu ile İtalyan Külübü'nün her konuda anlaştığı ve Mellberg'in sezon sonu kesin olarak Juventus'a gideceği kaydedildi. Ancak İtalyan kulübü, Mellberg'in sezon sonu Aston Villa ile olan sözleşmesinin sona ermesine rağmen, İngiliz Kulübü'ne 1 milyon Euro bonservis bedeli ödemeyi teklif ettiği ve bu futbolcuyu devre arası transfer dönemi bitmeden kadrosuna katmak istediği kaydedildi. Hatırlanacağı gibi 2006-2007 sezonu öncesi Beşiktaş Newcastle United'da forma giyen Jean-Alain Boumsong'u kadrosuna katmak istemiş ama Juventus bu futbolcuyu transfer etmişti.

Öte yandan aradan geçen iki yıla rağmen yeniden Beşiktaş'ın transfer gündeminde olan Jean-Alain Boumsong'un, Fransa'nın Lyon Kulübü ile anlaştığı ve sezon sonuna kadar bu kulüpte kiralık oynayacağı öğrenildi. Bir internet sitesine açıklama yapan Lyon Kulübü başkanı Jean Michel Aulas, Boumsong'u sezon sonuna kadar kiraladıklarını belirtirken, Juventus başkanı ile görüştükten sonra sezon sonu bu futbolcuyu bonservisi ile birlikte almak istediklerini açıkladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 19:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?