22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Beşiktaş Konya engeline takıldı

Ligin ikinci yarısına fırtına gibi giren Beşiktaş, Konyaspor engeline takıldı.

Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında Konya deplasmanına çıkan Beşiktaş, tutuk bir futbol sergilediği karşılaşmada rakibinde 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla 36 puanda kalan siyah-beyazlılar, ikinci sıradaki yerini korudu.

Konyaspor ile 18. resmi maçına çıkan Beşiktaş, şu ana kadar 11 kez yendiği yeşil-beyazlılar karşısında 2. yenilgisini aldı. İki takım 5 maçta eşitliği bozamadı.

15. dakikada soldan kullanılan köşe atışına Erman Özgür'ün kafa vuruşunda top, İbrahim Üzülmez'in bacak arasından ağlara gitti.

26. dakikada Gökhan Zan, sağ ayağındaki sakatlık nedeniyle kenar yönetimine maça devam edemeyeceğini belirtti. Bu futbolcunun yerine Ali Tandoğan oyuna girdi.

39. dakikada sağ kanattan ceza alanına yapılan ortaya Sedat'ın altıpas içinden rövaşatası dışarı gitti.

İlk yarının son dakikasında Delgado'nun altıpas içine çevirdiği topu kaleci Özden sektirdi. Nobre'nin kayarak vuruşunda top filelerle buluştu: 1-1.

54. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına giren Delgado, kendisi gitmek isteyince kaleci son anda araya girdi.

56. dakikada Beşiktaş savunmasını çizgi halinde yakalayan Konyaspor'da, Runje'den sıyrılan Tayfun'un, çapraz pozisyonda vuruşu, Konyaspor'u tekrar öne geçirdi.

78. dakikada soldan ceza sahasına giren Erman'ın, kale ağzına çevirdiği top kaleci Runje'de kaldı.

KONYASPOR: 2 - BEŞİKTAŞ: 1

Stat: Atatürk
Hakemler: Tolga Özkalfa, Serkan Akarca, Muhittin Gürses Konyaspor: Özden, El Saka, Ömer, Erkan, Erman Özgür, Dasilva, Mustafa, Erman Ergin, Sedat, Neca, Tayfun
Konyaspor: Özden, El Saka, Ömer, Erkan, Erman Özgür (Dk. 90 M.Abdullah), Dasilva, Mustafa, Erman Ergin, Sedat, Neca, Tayfun
Beşiktaş: Vedran, İbrahim Toraman, Baki, Gökhan Zan (Dk. 27 Ali Tandoğan), İbrahim Üzülmez, Serdar (Dk. 62 Burak), Koray, Delgado (Dk. 77 Gökhan Güleç), Ricardinho, Bobo, Nobre
Goller: Dk. 15 Erman Özgür, Dk. 56 Tayfun (Konyaspor) Dk. 45 Nobre (Beşiktaş)
Sarı kart: Dk. 31 Koray, Dk. 72 Baki (Beşiktaş), Dk. 18 Ömer, Dk. 61 Neca (Konyaspor)

NOTLAR

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ


Yoğun güvenlik önlemleri alındığı Atatürk Stadı içinde ve dışında toplam 1100 polis görev yaptı. Taraftarlar, stada girerken iki noktada polis tarafından arandı. Taraftarlar yoğun ilgi gösterdiği karşılaşma öncesinde stat tamamen doldu.

Beşiktaşlı taraftarlar kendileri için ayrılan bölümü maç başlamadan 1.5 saat önce doldurdu ve takımlarını desteklemeye başladı.

Beşiktaşlı taraftarlar bugüne kadar Konyaspor ağlarını 11 kez havalandıran Nobre ile Delgado, Richardinho ve Bobo'ya yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Sakatlığı devam eden Kleberson ile kondisyon eksiği bulunduğu belirtilen Fahri ile Ali Güneş Konya'ya getirilmediği için kadroda yer almadı.

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri ile Konya Garnizon komutanı Tümgeneral Uğur Uzal'ı ziyaret etti. Demirören'in burada Uzal'a Beşiktaş forması hediye ettiği öğrenildi.


SPOR YAZARI ATİLLA GÖKÇE HASTANEYE KALDIRILDI


Daha sonra Demirören, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Konyaspor-Beşiktaş maçını izlemek için geldiği Konya'da rahatsızlanarak Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Spor Yazarı Atilla Gökçe'yi geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Hastane yetkilileri, Gökçe'nin sabah saatlerinde hastanelerine getirildiğini belirterek, "Kulak burun boğaz rahatsızlığına bağlı şiddetli baş dönmesi ile hastaneye getirildi. Gökçe'nin sağlık durumu şu anda iyi. Ama iki gün daha hastanede kalacak" dedi.

Beşiktaş ve Konyasporlu oyuncular, "Organ bağışı hayat kurtarır" yazılı pankartla sahaya çıktı. PAF takımları arasında yapılan karşılaşmayı siyah-beyazlı takım 3-0 kazandı. 
 
ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 20:25:09
Güncelleme :16 Şubat 2007 Cuma 21:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?