23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Beşiktaş kötü gidişe 'dur' dedi: 3 - 2

Turkcell Süper Ligi'nde Beşiktaş, Samsunspor'u 3-2 yenerek, 4 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

İlk yarı

5. dakikada Rafael'in ceza alanı dışından sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.
18. dakikada Beşiktaş, Sergen'in attığı mükemmel serbest vuruş golüyle 1-0 öne geçti. Bu dakikada siyah-beyazlıların sol çaprazdan kazandığı serbest vuruşta Sergen, şık bir vuruşla topu köşeden filelere gönderdi: 1-0
23. dakikada gelişen Samsunspor atağında, topla son buluşan Kaies'in vuruşunda, kaleci Murat meşin yuvarlağı önledi.
35. dakikada Beşiktaş, aradaki farkı 2'ye çıkaran golü buldu. Bu dakikada Ahmed Hassan'ın arapasında topla buluşan Youla, savunmadan sıyrılarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Kerem'den dönen topu bir kez daha önünde bulan Gineli futbolcu, yerden sert bir şutla takımın 2-0 öne geçirdi.
39. dakikada Samsunspor'un sağdan Kaies ile kullandığı serbest atışta Adnan, ön direkte güzel bir kafa şutuyla aradaki farkı 1'e indiren golü attı: 2-1.
40. dakikada Kleberson'un ceza alanına girmeden uygun durumda şutunda, top üstten auta çıktı.
Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve Beşiktaş ile yarıyı 2-1 önde kapadı.

İkinci yarı

55. dakikada Musa'nın pasında kaleci Murat, Rafael'in ayaklarına uzanarak takımı adına mutlak bir tehlikeyi önledi.
67. dakikada Tümer'in pasıyla soldan hareketlenen Ailton'un vuruşunda, kaleci Kerem topu yatarak önledi.
69. dakikada Tümer, ceza yayı üzerinde uygun durumda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.
80. dakikada Kleberson'un ceza alanı dışından şutunda, top yandan auta çıktı.
81. dakikada Tümer'in pasında topla sol çaprazda buluşan Ailton çok sert vurdu. Kaleci Kerem'in parmaklarını sıyıran meşin yuvarlak, üst direğe de dokunarak kornere çıktı.
82. dakikada İbrahim Akın'ın ceza alanı dışından yerden sert şutunda, kaleci Kerem topu elinden sektirdi, savunma oyuncuları tehlikeyi uzaklaştırdı.
84. dakikada Kaies'in şutunda top yandan auta çıktı.
85. dakikada İbrahim Akın, iki rakibinden şık çalımlarla sıyrılıp, meşin yuvarlağı sol çaprazda Ailton'un önüne bıraktı. Brezilyalı futbolcu, yerden şık bir plaseyle skoru 3-1 yapan golü attı.
89. dakikada Kaies, sol taç çizgisi yakınlarından serbest atış kullandı. Bu oyuncunun güzel vuruşunda meşin yuvarlak, ileri çıkan kaleci Murat'ın üstünden filelere gitti: 3-2.
Kalan sürede sonuç değişmedi ve Beşiktaş Samsunspor'u 3-2 yendi.

Çalımbay: Malmö maçından sonra oyuncularım iyi mücadele etti

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, UEFA Kupası'nda 4-1 kazandıkları Malmö FF maçının ardından Samsunspor karşısında oyuncularının iyi mücadele ettiğini belirterek, ''Samsunspor'u yendik. Bu şekilde inşallah kötü gidişe artık son vermişizdir'' dedi.
Rıza Çalımbay, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Malmö FF maçında mücadeleci bir oyun sergilediklerini hatırlatarak, ''Malmö maçından 2 gün sonra Samsunspor maçına çıktık. Bu maçta da iyi mücadele ettik. Bizim için bugün galibiyet önemliydi. Şanssız gidişe inşallah son verdik. Geçen sezon 17 maçta başarı gösterdik. Sezona da iyi başladık. Ancak daha sonra düşüş oldu. Şimdi yeniden çıkışa geçmek istiyoruz'' diye konuştu.
Lige verilen arayı iyi değerlendirmek istediklerini vurgulayan Çalımbay, ''Bu 15 günü çok iyi değerlendireceğiz. Yaptığımız maçlarda basit goller yedik. Verilen arada bunları telafi etmeye çalışacağız. Bunun yanında diğer eksikliklerimizi de tamamlama gayretinde olacağız'' dedi.
Bu arada Çalımbay'ın basın toplantısını kısa tutması ve basın mensuplarının soru yöneltmesini beklemeden toplantı odasından ayrılması dikkati çekti.
Öte yandan Çalımbay, Samsunspor maçı sonrası futbolcularına 3 gün izin verirken, siyah-beyazlı takım, ligin 9. haftasındaki Kayserispor maçının hazırlıklarına, 6 Ekim Perşembe günü başlayacak.

ARICA: ''KİŞİSEL HATALAR SONUCU YENİLDİK''

Samsunspor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca ise Beşiktaş karışısında savunmada basit hatalar yaptıklarını belirterek, ''Göbekte yapılan kişisel hatalar sonucu yenildik'' dedi.
Maçta iki takımın da iyi mücadele ettiğini kaydeden Arıca, ''Yenildiğimiz için üzgünüz. Ancak oyuncularımın performansından memnunum. Ligde alt sıralarda bulunuyoruz, üst sıralara çıkmak için mücadele ediyoruz. Bundan sonraki maçlarımıza bakacağız'' diye konuştu.
Arıca, maçın hakemleri ve ofsayt nedeniyle geçerli sayılmayan gol hakkındaki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:
''Hakemler de emeğimize saygı duymalı. Attımız gol sonrası yan hakeme yaptığımız itirazda (Biz birşey görmedik golde ne var?) diye sormak hakkımız. Kenardaki insanlar olarak tribünlerdekiler gibi pozisyonları net göremiyoruz. Ama gol gibi geldi. Yine de maç bitti. Şimdi takımımızı lige daha direçli hale getirmeyi çalışacağız.'' Arıca, Konyaspor-Fenerbahçe maçı sonrası Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın mesleğini bırakacağını açıklamasını da Kocaman'ın sinirli bir anında sarfettiği bir söz olarak niteledi.

AA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 01:06:18
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 01:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?