23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Beşiktaş Sevilla'ya boyun eğdi

UEFA Kupası'ndaki temsilcimiz Beşiktaş Jean Tigana yönetiminde çıktığı ilk maçında İspanya'da Sevilla karşısında yenilgiden kurtulamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda ikinci yarısı oynanan karşılaşmanın ikinci yarısında İspanyol Sevilla Saviola ve Kanoute'nin golleriye 3-0 öne geçti. Temsilcimizin çabası gol getirmeyince karşılaşma bu skorla bitti. Beşiktaş bu yenilgi ile gurupta dördüncü sırada yer alırken 24 Kasım 2005 tarihindeki haftayı bay geçecek.

MAÇIN AYRINTILARI

Mücadelenin ilk dakikalarından itibaren hem Beşiktaş hem de Sevilla yüksek tempolu bir futbol ortaya koydular. Rakip takım Sevilla organize ataklarda özellikle Saviola ile kalemizde etkili olmaya çalışırken, Beşiktaş ise hem kanatları kullanarak hem de uzaktan şutlarla İspanyol ekibe zor anlar yaşattı. Siyah Beyazlılar ilk 45 dakika boyunca Sevilla kalesine 4 şut gönderirken, bunlardan 2’si hedefi buldu. Ancak bu gol girişimlerinde top ağlar ile buluşmayınca ilk devre 0-0 sona erdi.

Mücadelenin 2. devresinde dakikalar 64’ü gösterdiğinde Sevilla, Saviola ile 1-0 öne geçerken, 65. dakikada ise Kanoute durumu 2-0 yaptı. Kanoute, 90. dakikada bir gol daha bulunca Siyah Beyazlılarımız Sevilla deplasmanından 3-0 mağlup ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI
Karşılaşmaya her iki takımda hızlı başlamasına rağmen 5. dakikadan itibaren oyunda üstünlüğü ele geçiren Sevilla, Beşiktaş'ı kendi sahasına hapsetti.

Siyah-beyazlılar ileride Ailton'u tek başına bırakarak, kontra ataklarla gol bulmaya çalıştı. Sevilla ise özellikle Saviola ve Luis Fabiona ile Beşiktaş kalesinde tehlikeler yarattı. Beşiktaş'ın ilk yarıdaki en önemli atağında Ailton, 18. dakikada ceza sahasında müsait durumda olmasına rağmen topu auta atarak, önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

Dk 6. dakikada Saviola, Beşiktaş ceza sahası dışından sert vurdu, ancak top kalenin hemen sağından dışarı çıktı.

Dk 10. dakikada sol taraftan yapılan ortada Beşiktaş ceza sahası içinde geç kalan ve topa kötü bir vuruş yapan Luis Fabiano, takımın bir golden etti.

Dk 14. dakikada Luis Fabiano'nun kullandığı serbest vuruşta top az farkla üstten dışarıya attı.

Dk 18. dakikada ilk tehlikeli atağını gerçekleştiren Beşiktaş'ta, Ailton ceza sahası sol tarafında buluştuğu topa kötü vurarak meşin yuvarlağa auta gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARI :.
Saviola ve Fernando Sales gibi süratli oyuncularıyla Beşiktaş savunmasını bunaltan Sevilla, 64. dakikada sahneye çıkan Arjantinli Saviola'nın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş, yediği golün şokunu üzerinden atamadan 66. dakikada bu kez Kanoute'nin golü geldi.

İlerleyen dakikalarda Sevilla, skor üstünlüğüyle oyuncu değişlikleri yaparak defansına ağırlık verdi. Beşiktaş ise ileride tek kalan Ailton ile tehlike yaratamadı. Bu zamana kadar Avrupa kupalarında evinde oynadığı maçlarda yenilgi almayan Sevilla ve İspanyol takımlarına karşı deplasmanda galibiyeti olmayan Beşiktaş, bu özelliklerini korudu.

Dk 47. dakikada Beşiktaş'ın geliştirdiği atakta İbrahim Akın, ceza sahasının sağ tarafından topa sert vurdu, ancak meşin yuvarlak auta çıktı.

Dk 51. dakikada Beşiktaş'ın ceza sahasında tehlikeli gelişen Sevilla atağında Fernando Sales'in şutunu kaleci Cordoba son anda kurtararak, mutlak bir golü önledi.

Dk 54. dakikada Beşiktaş kalesine hızlı gelen Sevilla'da Castedo'nun soldan ve hemen sonrasında Fernando Sales'in sağdan vuruşlarını kaleci Cordoba engelledi.

Dk 60. dakikada Sevilla'dan Saviola'nın, Beşiktaş ceza sahasına sağ taraftan girerek attığı şutta Cordoba topu kurtarmayı başardı.

Dk 64. dakikada Sevilla'nın geliştirdiği atakta Saviola, Beşiktaş ceza alanına sağ taraftan hızlı bir şekilde girdi ve attığı şutta topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

Dk 65. dakikada sağ taraftan gelişen atakta Sales'in ceza sahasına yaptığı ortada topa kafayı vuran Kanoute skoru 2-0 yaptı.

Dk 67. dakikada Ailton, Sevilla ceza sahasının solundan içeri girip sert vurdu, ancak kaleci Notario meşin yuvarlağı kurtarmayı başardı.

Dk 89. dakikada sağ taraftan ceza sahası içine yapılan ortada yerden düzgün bir vuruş yapan Kanoute, topu filelerle buluşturdu: 3-0.

Karşılaşma, Sevilla'nın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

KADROLAR
STAT:
Ramón Sánchez-Pizjuán
HAKEMLER: Johan Verbist (BEL), Danny Huens (BEL), Claude Gregoire (BEL), Philippe Flament (BEL) (4.)

SEVİLLA: Notario, Navarro, David, Alves, Saviola, Fabiano (Kanoute Dk.58), Adriano (Puerta Dk.77), Marti, Ocio, Sales (Jordi Dk.71), Maresco

BEŞİKTAŞ: Oscar Cordoba, Adem Dursun, Çağdaş Atan, Okan Buruk (Souleymane Youla Dk.69), Ailton, Tümer Metin, Kleberson (Daniel Pancu Dk.75), Ali Tandoğan, Koray Avcı, İbrahim Akın (Ahmed Hassan Dk.69), İbrahim Toraman

GOLLER: Saviola (Dk.64), Kanoute (Dk.65 - Dk.90)
SARI KARTLAR: Okan Buruk (Dk.14), Saviola (Dk.56), Maresca (Dk.60), Ahmed Hassan (Dk.76), Çağdaş Atan (Dk.82)

BEŞİKTAŞ'IN GURUBUNDA PUAN DURUMU

H GRUBU PUAN DURUMU
TAKIMLAR O G B M A Y P
B.Vanderers 2 1 1 0 2 1 4
Sevilla 1 1 0 0 3 0 3
Zenit 2 1 0 1 2 2 3
Beşiktaş 2 0 1 1 1 4 1
Guimares 1 0 0 1 1 2 0

 

KENT HABER
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 23:11:31
Güncelleme :4 Kasım 2005 Cuma 01:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?