20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Beşiktaş Standart’ı aşamadı

Beşiktaş: 1 - S. Liege: 1

STAT: BJK İnönü

HAKEMLER: Pedro Proença (4), S. Baia Nogueira (4), Paulo Januario (5) (Portekiz)

BEŞİKTAŞ: Ramazan (6), Fatih (4), Mustafa Doğan (5), Emre (5), İbrahim Üzülmez (4), Ali Güneş (4) (dk. 84 A. Hassan), Okan (7), Ahmet Yıldırım (6), Tümer (6), Sergen (7) (dk. 79 Pancu 5), İbrahim Akın (5) (dk. 69 Juanfran 4)

STANDARD LİEGE: Runje (7), Deflandre (7), Onyewu (6), Dragutinovic (5), Leonard (5), Conceiçao (6) (dk. 90+5 Jari Niemi), Geraerts (5), Juan Curbelo (6) (dk. 89 J. Wiston), Michel (6), Bangoura (7), Tchite (5) (dk. 57 Walasiak 4)

GOLLER: Dk. 30 Okan Buruk, dk. 81 Bangoura

SARI KARTLAR: Leonard, Onyewu, Deflandre, Juan Curbelo (Standard Liege) ; Tümer, Ali Güneş, Emre, Okan, Pancu (Beşiktaş)


İnönü Stadı dün ikilemlerle dolu bir gece yaşadı. Herkesin ayrı telden çaldığı bir futbol akşamıydı. Taraftarın medyaya yönelik sessiz protestosunun ardından küfür ve Çarşı Grubu’nun gövde gösterisi maçın önüne geçti. Böyle olunca da sessiz geceden fayda sağlayan Liege, futbol standartını yükseltmeye çalıştı.

Hele bir 10 dakikalık süreç vardı ki Belçika ekibi biraz dikkatli olsa ya da Ramazan gününde olmasa, Beşiktaş’ın Avrupa düşü bitiverirdi. Ama Siyah - Beyazlı ekibin kalesi yıkılmayacaktı. Ramazan’ın direnişine Emre - Mustafa Doğan ikilisinin ördüğü sert duvar eklenince Beşiktaş da kendine geldi. Sergen ’in ara pasları, İbrahim Akın ’ın bindirmeleri Siyah - Beyazlıları etkin kılmıştı ki Okan ’ın golü Dolmabahçe’deki puslu havayı dağıttı. 4 dakika sonra Sergen’in mükemmel pasında İbrahim Akın maçı koparacak golü atabilirdi ama olmadı.

Maçın ikinci bölümünde Beşiktaş farkı arttırmanın hesaplarını yaparken galibiyeti korumanın da ’telaşını’ yaşadı. Böyle olunca da Liege, tıpkı ilk yarıdaki gibi pozisyonlar buldu. Önce Sergen, ardından

İbrahim Akın’ın oyundan alınması, Siyah - Beyazlıların gol yememe konusundaki hassasiyetinin göstergesiydi. Ancak korkunun ecele faydası yoktu ve dakikalar 81’i gösterirken Beşiktaş defansının yaptığı ilk hata skoru 1-1’e getirdi. Önce Fatih Sonkaya topu ıskalamış, ardından da Emre - Mustafa Doğan ikilisi uzun boylu rakipleri karşısında zamanlama hatası yapmıştı. Sözün özü, tüm emekleri boşa çıkardı bu gol.

87. dakikada Siyah - Beyazlılar bir kez daha öne geçebilirdi ama Pancu ’nun çizgi üstünde düşürülüşünde hakem penaltıyı değil serbest atışı tercih edince umutlar suya düştü.

Son düdük İnönü’de Avrupa düşünün azalışını ilan ediyordu. Beşiktaş geçen haftaki Bükreş kazasından sonra bu kez de Standard Liege’e takılıp Avrupa macerasını ’mucizelere’ bıraktı...

CUMHURİYET
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 10:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?