18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Beşiktaş UEFA'da 1. tura yükseldi

Beşiktaş, UEFA Kupası 2. Tur Ön Eleme rövanş karşılaşmasında kendi sahasında Liechtanstein temsilcisi FC Vaduz'u 5-1 yenerek, birinci tura yükseldi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, FC Vaduz karşısında ilk yarıda kötü oynadıklarını, ancak ikinci yarıda toparlanıp farklı galibiyete ulaştıklarını söyleyerek, "İlk maçta elde ettiğimiz avantajı düşünmeden rövanşa çıktık. İlk yarıda kötüydük, konsantrasyon eksikliği yaşadık. Ancak ikinci yarıda yaptığımız değişiklikler sayesinde toparlandık. Güzel bir galibiyet oldu. Artık bundan sonraki rakibimizi bekliyoruz" diye konuştu.

Yedikleri golün ardından kesinlikle karamsarlığa kapılmadığını, çünkü takımının kazanacağına inandığını ifade eden Çalımbay, "1-0 yenik durumdayken hiçbir karamsarlığa kapılmadım. Futbolcularım ikinci yarıda gerçekten iyi mücadele ettiler ve galibiyete ulaştık" dedi.

FC Vaduz maçının geride kaldığını, artık ligde Diyarbakırspor ile oynayacakları maçı düşündüklerini belirten Çalımbay, "Ligde önümüzde zorlu bir Diyarbakırspor maçı var. Bu maçı da kayıpsız geçmek istiyoruz. Daha sonra lige verilecek arayı da iyi değerlendirmek amacındayız. Takımımızın çok daha iyi oynayabilmesi için birkaç haftaya ihtiyacı var. Lige verilecek Ailton için de iyi olacak. Ailton, fizik olarak henüz tam hazır değil. Çaykur Rizespor maçıyla da sıfırdan başlayacağız" diye konuştu.

FC Vaduz Teknik Direktörü Mats Gren ise, bu kadar fazla gol yiyeceklerini düşünmediğini söyleyerek, "Oyunu 0-0 veya 1-1'e göre düşündük, bunda da ilk yarıda başarılı olduk. Ancak sonlarda istediğimiz gibi oynayamadık. Bu kadar fazla gol yiyeceğimizi düşünmemiştim. Beşiktaş 2-1'e kadar oynadığı oyundan emin değildi. Ancak 2-1'den sonra toparlandılar. Kendilerini kutluyorum'' dedi. Beşiktaş taraftarlarına da övgüde bulunan Gren, taraftarların harika olduğunu ve takımlarını çok iyi desteklediğini sözlerine ekledi.

Beşiktaş Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay ise, alınan farklı galibiyetin takımın özgüvenini kazanması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Özellikle ikinci yarıda takımın performansı çok başarılıydı. Bizim için büyük bir moral oldu. Bütün futbolcular üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptı. Bundan sonra da galibiyetlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın zaman zaman eleştirilere hedef olmasına ilişkin yöneltilen bir soruya ise Oktay, "Rıza hoca kendisinden bekleneni yerine getiriyor. Maç süresince istediği değişiklikleri özgürce yapabilir. Biz kendisine güveniyoruz. Zaten kendisi de bize çok güzel futbol seyrettiriyor" şeklinde cevap verdi.

Siyah-beyazlı futbolcular Ahmed Hassan, Ahmet Dursun, Koray ve Gökhan da, rakiplerinin kesinlikle hafife alınacak bir takım olmadığının farkında olduklarını, bunu göz önünde bulundurarak sergiledikleri başarılı futbolla tur atladıkları için çok mutlu olduklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 11:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet uğur IP: 81.215.185.xxx Tarih : 31.08.2005 22:03:16
helal kartal bu ayarda giderseniz kümeye düşeceksiniz biraz yüksekten uçunki gs sizin tozunuza kavuşsun helal kartal öptüm....