30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Beşiktaş yönetimi Keçeciler'e küs

Demirören ve yöneticiler Keçeci’yi affetmedi.

Fenerbahçe derbisinden sonra haksızlığa uğradıklarını belirterek, Beşiktaş delegesi olarak girdiği seçimlerden sonra Futbol Federasyonu Başkan Vekilliği görevine gelen Affan Keçeci’den istifa etmesini isteyen ancak olumlu yanıt alamayan başkan Yıldırım Demirören ile yöneticiler, dün şeref tribününü terk etti. Keçeci’yi karşılaşmayı yalnız seyretmek zorunda bırakan Demirören ve arkadaşları protokol ile basın tribünü arasındaki bölüme geçtiler. Kasımpaşa Başkanı Hasan Hilmi Öksüz ve Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz de Yıldırım Demirören’in yanında oturdu. Affan Keçeci, karşılaşmanın devre arasında yaşanan durumla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Hiçbir Allah’ın kulu benim Beşiktaşlılığımı yargılayamaz. Federasyonda görev yaptığım sürece de tarafsızlığımdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğim” dedi. Protokol tribününde oturduğu koltukta Futbol Federasyonu Başkanı diye yazdığını ifade eden Keçeci, “Ben, başkanvekili olarak, sayın başkanımı (Haluk Ulusoy) burada temsil ediyorum. Hiçbir zaman tarafsızlığımdan taviz vermedim, vermeyeceğim de. Bugüne kadar ne istediler de ben yerine getirmedim söylesinler. Federasyonda göreve başladığım zaman, Beşiktaşlılık formasını arkamda bıraktım. Tıpkı diğer 14 arkadaşım gibi. Tarafsızlığım, görevimin son saniyesine kadar sürecektir” diye konuştu.

83’TE STADI TERK ETTİ

Affan Keçeci’nin açıklama yaptığı sırada BJK İnönü Stadı numaralı tribünden bir grup taraftar, “Affan dışarı” diye tempo tuttu. Gerginliğin artması üzerine devreye giren Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, taraftarlara el işaretleri yaparak ortamı yatıştırmaya çalıştı ve taraftarlardan takımlarını desteklemelerini istedi. Ancak protestolara daha fazla dayanamayan Keçeci, maçın 83. dakikasında İnönü Stadı’nı terk etti.

Tribünler Koray’ıunutmadı

Beşiktaş taraftarı, Holosko’ya karşılık Vestel Manisa’ya gönderilen Koray Avcı’yı unutmadı. Karşılaşma öncesinde futbolcuları tek tek tribünlere çağıran Siyah-Beyazlılar Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe karşılaşması sonrası Koray Avcı için bestelediği şarkıyı söyledi. Taraftarlar 1989 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden Samsunsporlu futbolcuları da unutmadı. Bu arada Beşiktaş, Kasımpaşa maçıyla, tam 33 gün aradan sonra taraftarlarıyla buluştu. Siyah-Beyazlı takım en son 16 Aralık’ta Ankaragücü’nü 3-1 yendiği lig maçında taraftarlarının önünü çıkmış, Fortis Türkiye Kupası’ndaki Ankaraspor maçı ise seyircisiz oynanmıştı. Öte yandan PAF Ligi’nde Beşiktaş ile Kasımpaşa arasındaki karşılaşma 2-2 berabere sonuçlandı. Karşılaşmayı 20 bine yakın sporsever izlerken, 200’e yakın Kasımpaşa taraftarı da kendilerine ayrılan eski açık tribünden takımlarını destekledi.



Yiyeceğimiz gol alkışlanmalı

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 90 dakika sonunda basit gol yemelerinden yakındı. Sağlam şöyle konuştu: “Genelde bizim defans kurgusu 4 oyuncudan oluşuyordu. Birçok oyuncumuzdan yoksun ve rakibimizin de tek forvetle oynamasından dolayı 3’lü defans kurgusuyla oynayalım, dedik. Ancak golleri bu sistemden dolayı yemedik. Buradaki amacımız sağ ve soldaki iki bekleri ileri çıkarmaktı. Yediğimiz gollerin üçlü defansla alakası yok. Bu tür golleri daha önce de yedik. Böyle goller yemememiz lazım. Bizim yiyeceğimiz gol alkışlanmalı. Golleri genelde kendi hatalarımızdan kalemizde görüyoruz. Geriye düştüğümüz maç sayısı bu sene fazla oldu. Ondan sonra şükürler olsun ki maçı çevirdik. Çok kolay goller yiyoruz. Ancak golü ne kaleci, ne de defans yiyor. Takım savunmasında zaaflarımız var. En önde olan futbolcumuzun bile yenilen golde hatası var. 10 senelik alışkanlıkları kırmak zor oluyor. Geriye düştüğümüz maçı 2 farklı kazanmak da önemli bir iş. Dizilişte bir hatamız olmadı. Hatta bir tane daha oyuncuyu defanstan öne çıkarabilirdik. Daha fazla sorumluluk almamız, daha üretken olmamız lazım. Bu konudaki eksiklerimizi gidereceğiz.”

akşam
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 08:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?