19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Beşiktaş’ın zorlu sınavı

UEFA Kupası’nda mücadele eden Beşiktaş bu akşam İtalya’da en önemli maçına çıkıyor. Beşiktaş’ın tur atlayabilmesi için rakibini yenmesi gerekiyor. Beraberlik halinde, Standard Liege-Athletic Bilbao karşılaşmasının da berabere bitmesi gerekiyor. Bu durumda Siyah-Beyazlılar averajla grubu üçüncü sırada tamamlayıp, tur atlayacak.

Beşiktaş’ta sarı kart cezalısı Ali Güneş’in yanı sıra sakatlıkları süren John Carew ve Ronaldo İtalya’ya götürülmezken başkan Yıldırım Demirören "Takımımıza güveniyoruz. Kazanacağımıza da inanıyoruz. Ancak kazanmasak da bu, dünyanın sonu değil. O zaman hocamızla oturup, gelecek sezonun planlarını yaparız" diye konuştu.

Beşiktaş’ın rakibi Parma Serie A’da zor günler geçiriyor. Şu anda 20 takımlı ligde 18. sırada bulunan Parma bir yandan ekonomik sorunlarla uğraşırken bir yandan da yeni teknik direktörüyle yola devam ediyor. Hafta başında göreve gelen Carmigniani ile ilk resmi maçına çıkacak olan İtalyan ekibinde sakatlığı süren Marchionni’nin oynamayacağı, Domenico Morfeo’nun ise maç kadrosuna alınacağı açıklandı.

Bu maç Türkiye’nin UEFA sıralamasındaki yeri açısından da büyük önem taşıyor. Şu anda 29.166 puanla 11. sırada bulunan Türkiye’nin önünde bulunan Belçika ve İskoçya’yı geçebilmesi için bu maçtan galip gelip yoluna devam etmesi büyük önem taşıyor.

Beşiktaş’ın karşılaşmaya Ramazan, Fatih, Mustafa, Emre, İbrahim Üzülmez, Ahmet Hassan, Okan, Ahmet Yıldırım, Tümer, Sergen ve Pancu’dan oluşan 11’le çıkması beklenirken rakip Parma’nın Beşiktaş karşısına, Berti, Cardone, Bovo, Contini, Ferronetti, Bolano, Budel, Rosina, Pisanu, Gilardino ve Maccarone 11’i ile çıkması bekleniyor.

Karşılaşma saat 21.45’te başlayacak ve Kanal D’den naklen yayınlanacak.
AA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 14:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?