23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Beşiktaş'ta Nihat alarmı

Fenerbahçe’nin Nihat konusundaki girişimlerine hız vermesi, Beşiktaş'ı da harekete geçirdi...

Real Sociedad Başkanı Miguel Angel Fuentes’in, “Oyuncumuz Nihat Kahveci’yi ara transferde satabiliriz” açıklaması, gerek İspanya gerekse Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Bir çok İspanyol Kulübü’nün yanı sıra, Süper Lig’in şu anki lideri Fenerbahçe de milli oyuncunun transferi için girişimlerini sıklaştırdı. Ezeli rakibin bu atağına, Beşiktaş da aynı hızla karşılık verdi. İdari Menacer Mehmet Ekşi, “Zaten sürekli görüşüyoruz. Bu son durumu da en yakın zamanda masaya yatıracağız” diyerek harekatın başladığını vurgularken, Başkan Yıldırım Demirören de bu konudaki görüşlerini açıkladı.

Koltuğa oturduğu günlerde, “En büyük isteklerimden biri Nihat’ı yeniden almak” diyen Demirören, son durumu ise şöyle yorumladı: “Nihat konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Öncelikle şu gerçeği herkes bilmeli: Nihat, bizim iznimiz olmadan Türkiye’de başka hiç bir takımda oynayamaz... Ayrıca bizim iznimiz alındıktan sonra Türkiye’ye döner ya da Avrupa’da başka bir takıma giderse de 5 milyon Euro’nun üzerindeki gelirden Beşiktaş Kulübü de yüzde 30’luk pay alır. Nihat’ın sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor ve doğal olarak Sociedad ile aramızdaki özel maddenin de hükmü kalmıyor...”

TESİSLERE GELİYOR
“İşte bu nedenle, Nihat’ı almak için Türk kulüpleri de Avrupa kulüpleri de daha şimdiden çalışmalarına başladı. Bu gayet doğal. Fakat şundan adım gibi eminim: Nihat, Türkiye’ye dönmeyi aklından geçirirse, öncelikli durağı Beşiktaş olacaktır. İlk tercihi elbette doğduğu, büyüdüğü kulüp olacaktır...” Özel işleri nedeniyle Ankara’da bulunan Demirören, bugün İstanbul’a dönecek, yarın ise uzun bir aradan sonra tesislere giderek teknik heyet ve oyunculara yemek verecek. Başkan, Jean Tigana’nın İnönü’deki ilk maçında taraftarların tribündeki yerini almaları gerektiğini de sözlerine ekledi.


FANATİK
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 11:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?