19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Beşiktaş’tan Federasyon'a sert tepki

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu, siyah-beyazlı eski futbolculardan Şeref Görkey’in cenaze törenine, Futbol Federasyonu’ndan kimsenin katılmamasına tepki gösterdi.

Aksu bu olayla federasyon’un Beşiktaş düşmanlığını zirveye taşıdığını söyledi.

Şeref Görkey’in, Beşiktaş tarihinin temel taşı olmuş, hem siyah-beyazlı takıma, hem milli takıma, futbolcu ve teknik adam olarak hizmette bulunmuş biri olduğunu vurgulayan Aksu, böyle bir ismin cenazesine gelinmemesinin açıklanabilir hiçbir tarafı olmadığını söyledi. Aksu şöyle konuştu:

”Karşılıksız kalmaz”

“Bu demektir ki, Beşiktaş düşmanlığını zirveye taşıdılar. Böyle değerli, böyle efsane bir sporcunun cenazesine katılmamak, o insana en büyük hakarettir. Biz de bunlara karşı cevabımızı başka platformlarda, başka şekillerde vereceğiz. Hiç beklemediğimiz bir olaydı. Vefat haberini alır almaz federasyon yetkililerine hem yazılı, hem şifahen durumu bildirdik. Bu, bizim futbolcumuzu hiçe saymış olmaları demektir. Beşiktaş Kulübü’nü hiçe saymış olmaları demektir. Biz bu yapılan hareketi içimize sindiremiyoruz.”

Emre’ye verilen cezaya tepki

Murat Aksu, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), Fenerbahçe maçında Nobre’ye el hareketi yapan Emre Aşık’a verdiği 2 maç oynamama cezasına da tepki gösterdi.

Emre’nin olayının, hiçbir gözlemci, hakem ve temsilci raporunda yer almadığını, cezanın, televizyon görüntülerine bakılarak verildiğini iddia eden Aksu, ’’PFDK Kuralları, açıkça (Televizyon görüntüleri yalnızca, hakem, gözlemci ve temsilci raporunda varsa ek delil olarak kullanılabilir) diyor. Bu arkadaşlar, bundan da bihaber. Önce Disiplin Kurulu talimatını değiştirsinler. Eminiz, Tahkim Kurulu,bu şekilde gerekeni yapacaktır’’ dedi.

”Hooijdonk’a da ceza verin”

Aksu, derbi maçta Fenerbahçeli Pierre Van Hooijdonk’un yaptığı hareketlerin de ceza gerektirdiğini ifade ederek, ’’Adalet çift taraflı işlemeli. Sadece Beşiktaş’ın yöneticisine, futbolcusuna ceza değil, herkese eşit ceza verilmeli. Van Hooijdonk’un yaptığı da çirkinbir harekettir. Madem ki ceza veriliyor, bunun da görüntülerini Disiplin Kurulu’na gönderin, ona da ceza verin’’ diye konuştu
beşiktaş internet sitesi
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 16:44:02
Güncelleme :12 Kasım 2004 Cuma 16:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?