23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Bıçakçı: Büyük ceza almayız

Türkiye ile İsviçre A Milli Takımları arasında oynanan karşılaşmanın ardından çıkan olaylarla ilgili olarak FIFA Disiplin Komitesi tarafından düzenlenecek toplantılara katılmak üzere İsviçre'nin Zürih kentine hareket eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakcı, "Ayrı bir konu gündeme gelmezse çok büyük bir ceza almadan bu olaydan kurtulabileceğimizi ümit ediyorum" dedi.

TFF Başkanı Bıçakcı, Türkiye ile İsviçre A Milli Takımları arasında yapılan 18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off baraj rövanş maçı sonrası yaşanan olaylarla ilgili FIFA Disiplin Komitesi tarafından yarın ve 29 Kasım Salı günü düzenlenecek toplantılara katılmak için İsviçre'nin Zürih kentine gitti.

TFF Başkanı Bıçakcı, Zürih'e hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, yarın FIFA Disiplin Komitesi'ndeki toplantılara katılacaklarını belirterek, "Geçen hafta İsviçre Futbol Federasyonu Başkanı ve FIFA Başkanı ile görüşme yaptım. Her 2 görüşme de son derece olumlu geçti. Disiplin Komitesi tarafından uygulanacak oturum yarın ve Salı günü devam edecek. Bu disiplin toplantısına hem bizim federasyon, hem İsviçre Futbol Federasyonu davet edildi.

Ayrıca disiplin toplantısına Türkiye'den 2 futbolcu ve antrenörümüz Mehmet Özdilek davet edildi. İsviçre'den de bir futbolcu ve bir antrenör yardımcısı davet edildi. Herkes orada maç ile ilgili açıklamalarda bulunacak. Bize maç ile ilgili tutulan yazılı raporlar geldi. Yazılı raporlarda bizi çok fazla sorumluluk altına yükleyecek bir durum yok.

Eğer bu 2 gün içinde yapılan soruşturmalarda İsviçre basınında ve Türk basınında çıkan diğer olaylardan dolayı ayrı bir disiplin soruşturması açılmazsa, ayrı bir konu gündeme gelmezse çok büyük bir ceza almadan bu olaydan kurtulabileceğimizi ümit ediyorum" diye konuştu.

İsviçre'ye savunma yapmaya gitmediklerini de belirten Bıçakcı, "Sadece açıklama yapmaya gidiyoruz. Bizden hiçbir şekilde savunma istemiyorlar. Şu anda sadece Emre'den, Alpay'dan ve Mehmet Özdilek'ten savunma istiyorlar. İsviçre'den de sahadan atılan yardımcı antrenör ve Mehmet Özdilek ile kavgaya giren Huggel'den savunma istiyorlar. Onun dışında bizler, açıklama yapmaya gidiyoruz. Toplantıya 25 kişi davet edilmiş durumda. 15 kişi İsviçre Federasyonu'ndan, 10 kişi de bizim federasyondan davet edildi" ifadelerini kullandı.

Levent Bıçakcı, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile görüşmesinin ortamı daha objektif bir hale getirdiğini de söyledi. Şu anda futbolcuların ve her 2 federasyonun, Disiplin Komitesi'nin önünde olduğunu söyleyen Bıçakcı, "Disiplin Komitesi, bu ifadeleri aldıktan sonra mutlaka kendisi değerlendirecek. Ona göre belki başka dosyalar açacak, belki mevcut delillerle yetinerek karar verecek. Değerlendirmeler Disiplin Komitesi'nin yapacağı çalışmaya göre yönlenecek. Ama şunu unutmamak gerekir ki, Disiplin Komitesi'nin verdiği karar ne olursa olsun FIFA Tahkim Kurulu önünde bir yasal hakkımız var. Ondan sonra da Lozan'da Spor Mahkemesi (CAS) önünde çok daha önemli bir hakkımız var" dedi.

Levent Bıçakcı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, "Teftiş Kurulu'nun raporuna göre Genel Kurul yapabiliriz" sözü ile ilgili olarak da, "Tabii ki bizim kapımız Teftiş Kurulu'na her zaman açık. Sadece bu konu ile ilgili değil, bizim görev dönemimiz ile ilgili de araştırma yapmasını talep edebiliriz. Her zaman için de Genel Kurul çağrısına uyarız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 18:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?