28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Binnaz Uslu'nun başı ağrıları ile dertte

Avrupa Atletizm Şampiyonasının başlamasına 1 ay kala, Türk Milli Takımı'nın 800 ve 1500 metredeki madalya umudu Binnaz Uslu'nun, Avrupa Şampiyonasına katılması tehlikeye girdi. Milli atletin dişindeki apsenin ardından şimdi de kasıklarıdaki ağrının tedavisine uğraşılıyor.

Sezon başından bu yana yurt içi ve yurt dışı kamplarıyla çok iyi bir hazırlık dönemi geçiren milli atletin, 17-18 Haziranda Yunanistan'ın Selanik kentinde yapılan Avrupa Kupası'nda başlayan sağlık problemlerine paralel performans düşüklüğü halen giderilemedi.

Avrupa Kupasında ikinci lige düşen bayan milli takım kadrosunda yer alan Uslu, 800 ve 1500 metre mücadelelerinde, rahatsızlığı nedeniyle beklenen derecelerini yapamadı. Yarışmaların ilk günü erken başlayan hastalığı nedeniyle 800 metrede 2:08.35'lik kötü derecesiyle ancak 6'ncı olabilen milli atlet, ikinci gün 20 yaş dişinin apse yapması nedeniyle şiş yüzüyle çıktığı bin 500 metrede de 4:18.82 ile yarışı ancak 5'inci sırada tamamlayabildi.

Kafilenin Türkiye'ye dönüşünün ardından antibiyotik tedavisine başlanan Uslu, 24 Haziranda Rusya'nın Zuhukovskiy kentindeki Znamensky Memorial yarışlarına katıldı.

800 metrede piste çıkan Uslu, burada da 2:18.14'lük kötü zamanıyla serisinde 7. olarak Türkiye'ye döndü. Türkiye'ye dönüşünde cerrahi müdahale ile apse yapan 2 dişi alınan milli atlet, tekrar ilaç tedavisine başladı.

BÖBREKLERDE KUM, DİZDE AĞRI

Binnaz Uslu, dişlerinden yaşadığı problemi aşmak üzereyken, bu kez de hafta içinde yaptığı antrenmanlarda kasıklarının üstü ile karnı arasındaki bölgeye giren ağrılarla sarsıldı.

Doktor kontrolüne tabi tutulan milli atletin böbreklerinde kum tespit edildi. Tedavisine başlanan Uslu'nun bu arada diz kapağının altında ağrılar baş gösterdi. Bu problemi de incelemeye alan Uslu'nun doktorları, zorlamadan kaynaklanan bir sakatlık olduğu teşhisi koydular.

AVRUPA ŞAMPİYONASI TEHLİKEDE

Peş peşe yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle yaklaşık 3 haftadır düzgün antrenman yapamayan ve sürekli dinlenen Binnaz Uslu'nun, 7 Ağustosta başlayacak Avrupa Şampiyonasına katılması tehlikeye girdi.

Hafta sonu İzmir'de yapılacak Kulüplerarası Birinci Lig 1. Kademe yarışlarında piste çıkmayı deneyecek milli atlet, iyi dereceler yapamazsa Avrupa Şampiyonası kadrosundan çekilecek.

Milli atletin antrenörü Yahya Sevüktekin, Binnaz Uslu'nun peş peşe ortaya çıkan rahatsızlıklar nedeniyle psikolojik açıdan da büyük bir sıkıntı yaşadığını vurgulayarak, “Neredeyse 3 haftadır yatarak tedavi oluyor. Doğru düzgün antrenman yapamadık. Hafta sonu İzmir'de son kez deneyeceğiz. Eğer beklenen dereceleri yapamazsa kararımızı vereceğiz. Sorunlar bu hafta sonu çözülmezse Avrupa Şampiyonası'na katılmanın bir anlamı yok” diye konuştu.
A.A.
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 14:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?