25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Bisikletçilerin startını verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir ilki gerçekleştirip stardını verdiği 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda İstanbul-İstanbul etabını CSF Group Navigero takımından İtalyan Mauro Finetto kazandı.

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün startını verdiği 142 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabıyla başladı. Geçen yıl turun son etabına (Antalya-Alanya) gelerek bir ilke imza atan Cumhurbaşkanı Gül, dün de yine bir ilke imza attı. İlk kez bir Cumhurbaşkanı’nın katılarak Sultanahmet Meydanı’ndan verdiği startla başlayan turda 20 takımdan 160 bisikletçi yarışacak. 8 günlük turun ilk etabını CSF Group Navigare takımından İtalyan Mauro Finetto kazandı.

Sultanahmet Meydanı’ndaki İstanbul-İstanbul etabının başında ilginç bir diyalog yaşandı.

Başkan benim

İlk kez bir Cumhurbaşkanımızın vereceği komut için Abdullah Gül beraberindekilerle başlama çizgisine geldi. Cumhurbaşkanı Gül, elinde damalı bayrakla beklerken, fotomuhabirleri de karşı taraftan görüntü almaya çalışıyordu. Ancak bu arada yarış komiseri Philippe Marien, sürekli Gül’ün önünde yer alıp bazı fotomuhabirlerinin görüntü almasına istemeden engel olunca bir fotomuhabiri yarış komiserini İngilizce uyardı ve Cumhurbaşkanının önünü kapadığını söyledi. Marien’in aynı dilde buna yanıtı ise "Burada başkan benim" oldu. Bu diyalog gülüşmelere yol açtı.

Başlangıca Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Yunus Akgül, Bisiklet Federasyonu Emin Müftüoğlu da katıldılar.

Çiçekler beni çok etkiledi

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda İstanbul-İstanbul etabını kazanan ve bugün sarı mayoyu giyecek olan İtalyan Mauro Finetto, parkurun çok güzel ve zorlu olduğunu söyledi. Finetto, "İlk defa bir etabı kazandım. İstanbul’u sevdim özellikle yollardaki renkli çiçekler beni çok etkiledi" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 15:50:42
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 16:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?