30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Bizden top sekmez

Avrupa Ligi'nde 3. hafta geride kalırken, Efes Pilsen evinde beklenmeyen bir mağlubiyet aldı, F.Bahçe Ülker İspanya'da kazandı. Savunma ribaundu kategorisinde de zirvede 3 Türk var..

ULEB Avrupa Ligi'nde 2008-2009 sezonunun 3. haftasını Türk takımları, 1'er galibiyet ve yenilgiyle kapatırlarken, 3. hafta maçları sonunda 5'er puan ve averajla C Grubu'nda Fenerbahçe Ülker 3., D Grubu'nda da Efes Pilsen, 2. sırada yer aldılar. 12 maçtan 7'sini evsahibi takımların kazandığı bu haftada Efes Pilsen, sahasında BC Panionios on Telecoms karşısında özellikle 3. periyottaki inanılmaz kötü performansıyla hiç beklemediği bir yenilgi aldı ve ligdeki ilk yenilgisine uğradı. Fenerbahçe Ülker ise İspanya deplasmanında DKV Jovuntut Badalona önünde ikinci yarıdaki etkili oyunuyla önemli bir galibiyet elde etti ve ligde bu sezonki ilk deplasman galibiyetine ulaştı.

MİRSAD RİBAUNDLARI TOPLADI
Bireysel istatistiklerde özellikle savunma ribaundunda Türk oyuncuların üstünlüğünü göze çarpıyor. F.Bahçe Ülker'den Mirsad Türkcan toplam 22 savunma ribaundu ile maç başına 7.33 ile 1'inci, Barcelona'da forma giyen milli basketbolcumuz Ersan İlyasova 21 toplam ve 7 ortalama ile ikinci ve Efes Pilsen'den Kerem Gönlüm de 19 toplam, 6.3 ortalama ile 3. sırada bulunuyor. Toplam ribaundda ise Ersan ve Kerem 9.33 ortalama ile ikinci sırayı paylaşıyor

İha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 01:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?