20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Bize izin verin şampiyon olalım

Tek amacının Beşiktaş’a hizmet olduğunu vurgulayan genç teknik adam, "Gönül isterdi ki, Avrupa’da yolumuza devam edelim. Ancak bir kaza oldu ve elendik. Bize izin versinler, Beşiktaş’ı bu sezon lig şampiyonu yapalım" dedi.

METALİST Kharkiv hezimetinin sorumlusu olarak gösterilerek istifası istenen Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam kendini ve takımını savundu. UEFA Kupası’ndan elenmelerini "bir kaza" olarak gördüğünü ifade eden genç teknik adam, "Ligde şampiyon olup bu başarısızlığı unutturacağız" dedi. Tek amacının siyah beyazlı kulübe hizmet olduğunu vurgulayan Sağlam, UEFA Kupası’ndan elendikleri için üzgün olduğunu belirtti ve şunları söyledi: "Medyada çıkan haberler beni son derece kırdı ve yaraladı. Gönül isterdi ki, Avrupa’da yolumuza devam edelim. Ancak bir kaza oldu ve elendik. Süper Lig’de çok iyi bir çizgi yakaladık. Bize isin versinler, Beşiktaş’ı bu sezon lig şampiyonu yapalım.

Oyuncularımın hepsine kefilim


Metalist Kharkiv karşısında en iyi ve en hazır kadromuzu sahaya sürdüm. Böyle bir skoru ben de beklemiyordum. İş kazası yaptık. Maçtan sonra ’hayat devam ediyor’ derken, Beşiktaş’ın gelecekteki başarılarını düşünerek konuştum. Beşiktaş’ı büyük başarılar bekliyor. Süper Lig’de iyi durumdayız ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından biriyiz.

Kadromdaki hiçbir futbolcumla sorunum yok. Aksine kendileri ile iletişimim mükemmel. Oyuncuların transferlerini yardımcım Mutlu Topçu ile birlikte izleyerek yaptık. Futbolculuklarının yanı sıra karakterlerini de araştırıp, transferlerine öyle karar verdik.

Tello ile aramda bir problem olmadı. Antrenmanlarda futbolcularımın eksiklikleri konusunda uyarılarda bulunmam kadar doğal bir şey olamaz. Bunu tartışma gibi yansıtmak son derece yanlış. Kadrodaki bütün oyuncularıma şans veriyorum. Bakın Batuhan A Milli Takım’ın aday kadrosuna çağrıldı. Genç Necip, A takımla idmanlara çıkıyor. Oyuncularıma karşı hiçbir zaman önyargılı olmadım.

Zapotocny’yi Beşiktaş’a geldiğim ilk dönemde almak istemiştim. Kısmet bu sezona imiş. İtalya Ligi’nde her takımın peşinden koştuğu bu oyuncu, Metalist maçında istem dışı hareketlerde bulundu. Bu hareketleri ona ve takımımıza pahalıya mal oldu. Sanırım gereken dersi almıştır.

Seric sol kanatta önemli bir oyuncu. Sivok defansta çok etkili. Kısacası Beşiktaş’a kötü oyuncu almadık. Menajerimiz Sinan Engin’le çok iyi anlaşıyoruz. O kendi işine biz kendi işimize bakıyoruz. Onunla aramızda hiçbir sorun ve sıkıntı olamaz.

Başkanın ve taraftarın gönlünü alacağız


Ben her zaman konuşan bir antrenör değilim. Eğer susuyorsak bu, Beşiktaş Kulübü’nün menfaatleri içindir. Başkanımız Yıldırım Demirören ve yöneticilerimizle sorunlarımızı her zaman paylaşıyoruz. Başkanımızın Metalist maçından sonra üzüldüğünü biliyoruz. Onun gönlünü mutlaka alacağız.

Biz Beşiktaş’ın içinden yetiştik ve hizmet adamıyız. Dürüstlüğümüzü koruyoruz, korumaya da devam edeceğiz. Taraftarlarımızın da tepkisini alıyoruz. Ben, futbolcularıma hala inanıyor ve güveniyorum. Beşiktaş bu sezon Süper Lig’de şampiyon olacak güçtedir. Herkes buna inansın."

Kartal İnönü’de çıkış peşinde


UEFA Kupası’nda Ukrayna’nın Metlist Kharkiv takımından fark yiyerek elenen Beşiktaş, Süper Lig’de 6. haftanın kapanış maçında bu akşam Hacettepe’yi yenerek moral bulmak istiyor. BJK İnönü Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı, hakem Tolga Özkalfa yönetecek. Beşiktaş’ta kaleci Rüştü ile Gökhan Zan sakatlıkları nedeniyle oynamayacak. Hacettepe’de ise tek eksik cezalı olan Orhan Şam.

HAKEM: Tolga Özkalfa

STAT:BJK İnönü

SAAT:20.00

TV:Lig TV

BEŞİKTAŞ

Hakan İ.Toraman Zapotocny Sivok Tello S.Özkan Cisse Uğur Delgado Bobo Nobre

HACETTEPE

Recep Ufuk Teli Azmy M.Kalkan Serkan Tozo Kadir Zoko İbrahim Sandro

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?