30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Bjk taraftarı daha rahat olacak


Hemen her sezon defansif anlamda sorunlar yaşayan Beşiktaş, bu yıl transferde özellikle bu bölgeye yatırım yaptı.



Zago-Ronaldo ikilisinden sonra savunma hattından bir türlü istediği verimi alamayan Siyah-Beyazlılar, Çek ekolünden gelen Sivok ve Zapotocny ile taraftarların da içini rahatlattı. Aynı dili konuşan ve İtalya'nın Udinese takımında beraber top koşturan Çek futbolcular, Bochum'la oynanan hazırlık maçında Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'a güven verdi. Tomas Sivok hava toplarındaki hakimiyeti ve rakipten çaldığı topları olumlu kullanmasıyla orta sahanın da yükünü hafifletti. Tomas Zapotocny'nin ise mücadeleci yönü ve rakip forvete nefes aldırmayan yönü ön plana çıktı. Beşiktaş'ın geçen yıl yaşadığı sorunları bu yıl yaşamayacağına dikkat çeken ikili, takım olarak az gol yiyip çok gol atacaklarını söylüyor. Transfer olurken savunmada sıkıntıların bulunduğunu bildiklerini dile getiren Çek futbolcular, şampiyonluk konusunda iddialı konuşuyor.

Adaptasyon dönemini atlattıktan sonra takıma çok daha fazla katkı yapabileceğini anlatan Sivok, "Ben takım oyunu oynamayı seven bir futbolcuyum. Adaptasyon süresinin oldukça kısa olacağını düşünüyorum. Zaten takım içindeki ortam da bunu gösteriyor. Takımda anlaşabildiğim çok oyuncu var. Bu nedenle sıkıntı yaşamayacağım. Taraftarlarımızın da içi rahat olsun, bu sezon korkmadan maç izleyecekler. Biz elimizden geleni yapacağız; ama bizim önümüzde oynayan arkadaşlarımız da çok kaliteli. Beni ümitlendiren, onların gücü." ifadelerini kullandı. Bochum maçında iki gol yemelerine karşın takım olarak iyi oynadıklarını kaydeden Sivok, şöyle devam etti: "Bochum karşısın da çok bariz hata yapmadık. Olanlar da telafi edilecek düzeyde. Hazırlık kampının başında olduğumuz için opsiyonumuz var."

Sivok'la iyi bir ikili olabileceklerine işaret eden Zapotocny de, aynı dili konuşmalarının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu vurguluyor: "Beşiktaş'ta herkes Zago-Ronaldo örneğini veriyor. Onlar bu takıma çok önemli katkılar yapmış isimler. Biz de onlar kadar başarılı olmayı istiyoruz." İlk ciddi hazırlık maçında takım olarak iyi oynadıklarının altını çizen Zapotocny, hazırlık dönemi bittiğinde hata oranının iyice düşeceğini belirtiyor. Boyunun kısa olmasının dezavantaj olmadığını hatırlatan Çek futbolcu, "Burada önemli olan, gücünüz ve zamanlamanız. Ben kendime güveniyorum. Zamanlamam, gücüm gayet iyi, Korkusuz olmam ve mücadeleciliğim artı özelliklerim. Eğer Beşiktaş'a da transfer olduysam bunlar ön planda tutulmuştur." ifadelerini kullanıyor.

BEŞİKTAŞ GÜNLÜĞÜ

Demirören son sözü söyledi: Bobo kalacak


Beşiktaş'ta uzun süredir iyi bir teklif gelmesi halinde gönderileceği söylenen Bobo konusuna Başkan Yıldırım Demirören açıklık getirdi. Bobo'ya çok güvendiklerini belirten Demirören, "Bobo'yu satmak yerine ondan yararlanmayı düşünüyoruz. Kafası yeteri kadar karıştı. Ona güveniyoruz. Ve ondan çok şeyler bekliyoruz." dedi. Kadro dışı bırakılan İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın durumunu değerlendiren Yıldırım Demirören, "Yönetim toplandı ve sıra daha bana gelmeden 5'e 2 oyla kaptanların gönderilmesine karar verildi. Burası Beşiktaş ve herkes buradaki kurallara uymalı." diye konuştu. Demirören, bu yıl yaptıkları transferlerin hepsinin çok iyi olduğuna dikkat çekti.

Gökhan Zan'la anlaşıldı kaptanlar gönderildi

Beşiktaş'ta kavga eden ve satışa konulan kaptanların dönüş yolu kapanınca Siyah-Beyazlı takım Gökhan Zan'la yeniden anlaşmaya vardı. Başkan Yıldırım Demirören ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın yaptığı görüşmeden sonra İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın affedilmesi ya da birinin geri çağrılmasının takıma zarar vereceği konusunda hemfikir olundu. Sözleşmesi biten; ancak parada anlaşılamayan Gökhan Zan, serbest kalmasına rağmen kendisine gelen transfer tekliflerini kabul etmedi. Beşiktaş yönetiminin ilk başta ağırdan aldığı bu transfer, kaptanların dönüş yolu kapatılınca gerçekleşti. Milli futbolcu, Beşiktaş'ın ikinci kamp dönemine katılacak.

Zaman
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 17:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?