18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Blatter de dertli

Türkiye-İsviçre maçı sonrası yaptığı açıklamalarla büyük tepki toplayan FIFA Başkanı Sepp Blatter, 32. Gün'e konuk oldu. İsviçreli başkan konuşmasında en çok fair-play'e değindi ve sahada centilmenlik olmamasından yakındı.

İşte FİFA başkanının konuşması:

-Ben İsviçre maçlarını tribünde izlemiyorum.. Sadece Kıbrıs Rum Kesimi ile oynadığımız maçı izledim. Tribünde izlersem yanlış anlaşılabilir.. Bern'deki İsviçre-Türkiye maçında da bazı sapmalar oldu.. Bazı İsviçreliler Türk Milli Marşı'nı ıslıkladı ve bu beni rahatsız etti.

-Türkiye'deki maç ise özel bir maçtı.. Çünkü 2. maçta dananın kuyruğu kopacaktı.. Benim için maçın kendisi şok edici değildi, 6 golün atıldığı mükemmel bir maçtı.. Ben de hücum oyuncusuydum ve 6 gol atılınca mutlu oldum.

-Ben o maçtan sonra İsviçre basınına konuşurken FIFA Başkanı olarak konuştum, bir İsviçreli olarak konuşmadım.. Ve "Fair-play randevuya gelmemişti" diye bir tabir kullandım.. Konuk ekibin karşılanmasından başladı herşey.. Ardından Bern'de eleştirdiği şey tekrarlandı, Ulusal Marş'ın ıslıklanması hoş değil.

-Futbolcular maçtan sonra hırsız gibi kaçıyorlardı.. Halbu ki maçtan önce olduğu gibi maçtan sonra da sonra el şıkışabilirlerdi.. Niye kaçıyorlardı bunu araştırmak lazım.. Neden koştuklarını bilmiyorum, bunu araştıracağız.

-Ben Türk tarafını eleştirmedim, ben İsviçre takımının karşılanmasını eleştirdim.. Maçtan sonra olanları ben görmedim.. Ertesi gün gazetelerde gördüm.. Ben basın toplantısı yapmadım, İsviçreli basın mensuplarına konuştum.. Hem Türkler'in de bunu anlaması lazım, haksızlık var ortada.

-Ben çok öfkeliydim, 1 yıldan fazla süredir fair-play'i geliştirmeye çalışıyoruz.. Elemelerin son maçıydı ve fair-play gerçekleşmedi..

-İki ülke arasında ping pong topu olmak istemiyorum.

-Türk medyası olayları izledi ve Türkiye'nin kazanmasını bekliyordu.. Ben medyadaki algılamadan bahsediyorum.. Çünkü iletişimde bir gerçek vardır, bir de algılama vardır.. İkisi farklı şeylerdir.. Benim sözlerim biraz farklı algılandı.

-Türkiye'deki maçta yanlış olan şuydu: fair-play yoktu.. Her iki takım oyuncuları da bunu yaptı.

-Hırsla bakmamak lazım spora.. Ben de burada kendi hırsımı geri alıyorum.. Bütün raporlar geldi ama ben raporları okumuyorum.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 10:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?