18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

'Blatter saptırıyor'

A Milli Takım Psikologu Prof. Dr. Acar Baltaş, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in olaylı Türkiye-İsviçre maçının ardından yaptığı açıklamaların raporları etkileme amaçlı olduğunu söyleyerek, "Blatter'in stratejik bir hesabı vardı. Blatter, kendi kamuoyuna mesaj vermek ve ağırlıklı olarak da raporları etkilemek için kasıtlı ve bilinçli bir açıklama yaptı" dedi.
Final Dergisi Dershaneleri'nin düzenlediği, Adana Vali Yardımcısı Turgut Serimer, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar ve Final Dergisi Dershaneleri Genel Müdürü Şevket Ertem'in katıldığı 'veli ve öğrenci' toplantılarına iştirak etmek üzere Adana'ya gelen Prof. Dr. Acar Baltaş, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki toplantı öncesi İHA muhabirinin olaylı Türkiye-İsviçre milli maçıyla ilgili sorularını cevapladı. Hakemlerin verdiği rapor nedeniyle Türkiye'nin ceza alacağını belirten Prof. Dr. Baltaş, "Olayların çok abartıldığı belli" diye konuştu. Prof. Dr. Baltaş, A Milli Takım'ın İsviçre maçına hazırlanması gerektiği gibi hazırlandığını ifade ederek, "Fatih Terim ve teknik ekip, psikolojik danışmanlığı yapan kişi olarak biz, futbolculara saha içinde 90 dakikada ne olması gerektiğini anlattık. Teknik açıdan teknik insanlar, psikolojik açıdan da hocayla beraber yaptığımız program uyarınca görevimizi yerine getirdik. Dolayısıyla saha içinde hiçbir olumsuzluk olmadı" dedi.
Spor kamuoyunda tartışılan olayların sahanın dışında yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Baltaş, "Ne olduysa 25 metrelik tünelde, 20 saniyede olup bitmiştir. Ötesinde bir şey olmadığı zaten güvenlik kamerası görüntülerinde bir kere daha anlaşıldı ve bu görüntüler yayınlanmaya başladı. Dolayısıyla 25 metrelik tünelde 20 saniyede olup bitenler, sporcuların kendi sorumluluğundadır. Çünkü iyi bir profesyonel kendini, ilişkilerini ve fiziki şartlarını kontrol edebilen kişidir. Dolayısıyla orada futbolcularımızın üst düzeyde profesyonele yakışacak şekilde kendilerini kontrol etmeleri gerekirdi, büyük çoğunluğu da etmiştir zaten. Bu ülkede motivasyon sözü tehlikeli olmaya başladı" diye konuştu.
Prof. Dr. Baltaş, olaylar nedeniyle Türkiye'ye ülke olarak değil, bireysel cezalar verilebileceğini, bunun ötesinde verilecek cezaların raporlara bağlı olduğunu vurgulayarak, "Ortada herkesin gördüğünün dışında bir şey yok. Güvenlik kameralarında da herhangi bir şey olmadığı ortadadır. FIFA Başkanı'nın tavrı benim konu ve alanım dışında. Ama bu düzeyde bir insan, aklının estiği ve içinden geldiği gibi konuşamaz. Mutlaka o düzeyde bir insanın konuşması için stratejik bir hesabı vardır. O hesabı kendi kamuoyuna mesaj vermektir. Ağırlıklı olarak da raporları etkilemek için kasıtlı ve bilinçli bir hareketti" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 16:19:39
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 18:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?