19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Bosque'den Yurttaşlarına Futbol Dersi: 3-1

Kupada kalan tek temsilcimiz Beşiktaş, Bask bölgesinin Athletic Bilbao takımıyla İstanbul İnönü Stadında UEFA Kupasında bu yıl başlanılan yeni grup düzenlemesi uyarınca karşı karşıya geldi. Temsilcimizin İspanyol teknik direktörü Vicente del Bosque’nin herhalde bu yıl karşılaştığı takımlar içinde en iyi bildiği ekip olan Bilbao takımı İspanya Liginde pek de başarılı değil bu sezon fakat Trabzon’u eleyerek buraya gelen Basklılar ilk maçta Parma’yı yenerek ne kadar iddialı olduklarını gösterdiler.

Maç yavaş başladı; ilk on dakika içinde temsilcimiz birkaç kez Türkiye liglerinin en iyi sol kanat oyuncusu İbrahim Üzülmez’in bulunduğu bölgeden Basklılara yüklendi. Onuncu dakikadan itibaren Beşiktaş yükselen seyirci desteğiyle Athletic kalesinde giderek tehlikeli olmaya başladı. Bu sırada Ali Güneş’in bulunduğu kanat da Beşiktaş hücumlarında işlerlik kazandı.

26. dakikada Ahmet Yıldırım’ın Yeste’den kaptığı topu Sergen çok şık bir pasla Carew’e aktardı. Ceza yayının önüne kadar topu süren Norveçli forvet sağdan ceza sahasına akan Ali Güneş’i gördü. Ali Güneş düzgün ve sert bir vuruşla kaleci Lafuente’nin bacak arasından fileleri buldu. 1-0 öne geçen Beşiktaş kırkıncı dakikaya kadar oyundaki üstünlüğünü muhafaza etti, o andan itibarense devreyi bu sonuçla bitirmek üzere daha az açılarak oynadı. Devre sonunda amacına ulaşan taraf temsilcimizdi.

İkinci devrenin başında daha kimse maça ısınamadan 49. dakikada Yeste’nin pasıyla aldığı topu iyi değerlendirerek bir anda savunmanın arkasına sarkan Ezquerro, Ramazan’ın kötü zamanlamayla yaptığı hatalı çıkıştan da yararlanarak kalecinin üstünden topu ağlarla buluşturdu. İlk yarı ceza sahasına her girişinde düşmeyi tercih eden Basklı forvet ayakta kalınca golünü de atmış oldu.

60. dakikada del Bosque Sergen’i çıkarıp İbrahim Akın’ı aldı, Valverde ise iki dakika sonrasında Casas’ı Trabzon maçlarının yıldızlarından del Horno ile değiştirdi. 63’te ise serbest vuruşta ceza sahasına doldurulan, Emre’nin kale sahasına indirdiği topa ayağını akıllıca sokan Carew Beşiktaş’ı tekrar öne geçirdi.

70’te Valverde Orbaiz’in yerine Tiko’yu aldı, bu andan itibaren Athletic Bilbao baskısını arttırmaya başladı. 79’da frikiği direğe nişanlayan İbrahim Akın oyunda fark yaratacağını hissettirdi. 88’te engellenen bir Bask atağından sonra, Juanfran kendi sahasından bekletmeden attığı uzun topla genç yıldızı Lafuente ile karşı karşıya bıraktı. İbrahim Akın kaleciyi geçip girdiği ceza sahasında topu kaleye sokmakta zorlanmadı. Bir dakika sonra benzer bir pozisyonda golü kaçırınca Nilmar’ın Fenere yaptığını Bilbao’ya yapma fırsatını kaçırıyordu kartalın genç yıldızı. Beşiktaş’ın Bilbao karşısındaki futbolunu Bodo maçındakiyle karşılaştırmak mümkün değildi. Bu fark Kara Kartalın şu anki form durumunu pekala gösteriyor. Kim bilir belki de del Bosque’nin Beşiktaş’ı İspanya liginde, Türkiye ligindekinden daha başarılı olabilirdi; ne de olsa her horoz kendi çöplüğünde öter.

kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 09:48:12
Güncelleme :7 Kasım 2004 Pazar 11:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?