28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Böyle yetenek az bulunur

Atletizmde yetenek sıkıntısı çekilen Türkiye'de, bayan atlet Binnaz Uslu, performans testlerindeki sonuçları nedeniyle dünya atletizm otoriteleri tarafından dikkatle izleniyor.

Son 4 yıldır Süreyya Ayhan'ın, son 2 yıldır da Binnaz Uslu'nun performans testlerini yaparak takiplerini sürdüren doktor Tamer Çavuş, hem sürat gerektiren 800 metre, hem de dayanıklılık gerektiren 5-10 bin metre gibi iki ayrı özellikteki branşta başarılı olabilen Uslu ile ilgili olarak, ''Binnaz hem sürat, hem de dayanıklılık özelliği olimpik düzeyde olan dünyadaki nadir sporculardan biri. Dünya atletizm otoriteleri sporcumuzu büyük bir dikkatle izlemekteler'' dedi.

Binnaz'ın 20 yaşında olması nedeniyle performans testlerindeki sonuçların kendisinin hoşuna gittiğini vurgulayan Tamer Çavuş, şöyle konuştu:

''Bu nedenlerden dolayı Binnaz'a sahip çıkmalıyız. Patlama yapacak bir sporcu olduğu için sahip çıkılmalı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) zaten kampa göndererek, sahip çıkıyor. Gerçek anlamda bir yenetek gibi davranmalıyız. Performans testi yapan hekim olarak Halil Akkaş da yetenekli, ancak Binnaz'ın farklı bir yapısı var.''

Doktor Çavuş, Binnaz'ın Süreyya'dan sonra Türkiye'deki en başarılı atlet olduğunu ifade ederek, ''Binnaz henüz 20 yaşında. Daha 10-15 yıl Türk atletizmine hizmet verebilecek durumda. Ülkece bu yeteneğe göz bebeğimiz gibi bakmalıyız. Süreyya ve Binnaz gibi yetenekler ülkelere 100-200 yılda bir nasip olur'' diye konuştu.




.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 12:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?