25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Brezilya Fener'i canlı izleyecek.

Fenerbahçe’yi Brezilya’da canlı izletme hazırlığı

Saran Holding bünyesindeki Saran Medya Spor Programları Direktörü Selim Usta, "Süper Lig’in yabancı ülkelere satışında görev alıyoruz. Önümüzdeki günlerde Fenerbahçe, Brezilya’da canlı izlenecek" dedi.

TÜRK futbolcularının Avrupa liglerinde boy göstermesi, yabancı liglerin maçlarına olan ilgiyi artırarak bu maçları Türk televizyonlarına taşıdı. Yıllık canlı maç yayın ithalatı da 15 milyon dolara ulaştı. Avrupa arenasındaki sportif başarılar da Turkcell Süper Lig’e olan ilgiyi de artırdı. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine pazarlanan Süper Lig önümüzdeki günlerde Brezilya televizyonlarında da canlı yayınlanacak.

Brezilyalı istedi

Türkiye’de bir çok yabancı ligin yayın haklarını elinde bulunduran Saran Holding bünyesindeki Saran Medya Spor Programları Direktörü Selim Usta, "Fenerbahçeli Roberto Carlos ve Alex gibi yıldızların maçları Brezilya’da izlenmek isteniyor. 1 hafta içinde görüşmeler sonuçlanacak. Fenerbahçe’nin maçları da bu ülkede canlı olarak yayınlanacak" diye konuştu.

Türkiye’de 13 lig var

İspanya’dan Rusya’ya, Arjantin’den İngiltere’ye, İtalya’dan Fransa’ya kadar bir çok ligin Türkiye’de yayın hakkını ellerinde bulundurduklarını söyleyen Selim Usta, şu bilgileri verdi: "1990’dan beri kulüplerin yayın haklarını satıyoruz. Bugün 10 Türk, 300 de yabancı takımın yurtdışı satış haklarına sahibiz. Türkiye’de 13 ülke liginin canlı yayını yapılıyor. Pazar da hızla büyüyor. İngiltere Premier Ligi ilk yayınlandığında değeri 50 bin dolardı. Bugün 5 milyon dolara yakın bedele satılıyor."

Turkcell Süper Lig’in yurtdışına satışından büyük gelirler elde edilmediğini ifade eden Selim Usta, "Türk kulüplerinin maçları çok büyük rakamlara satılmıyor. 50 bin dolar gibi ücretler söz konusu. Bu konuda da yeni çalışmalar yaparak maçların hem pazarlamasını hem de tanıtımını artırmak lazım" dedi.

UEFA zaferi ilgiyi artırdı

TURKCELL Süper Lig’in yurtdışına açılmasının son birkaç yılda hız kazandığını anlatan Selim Usta, şöyle konuştu: "Türk maçlarına ilgi 2000 yılında Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kaldırmasıyla başladı. O dönemde Mısır’dan, Tayland’a kadar dünyanın dört bir yanına maçların canlı yayın haklarını sattık."

İngilizler 1 milyar dolar kazanıyor

İngiltere’nin dünyada kendi ligini en iyi pazarlayan ülke olduğunu vurgulayan Selim Usta, şu değerlendirmeyi yaptı: "İngiltere Premier Ligi yurtdışına sattığı yayın haklarından yılda 1 milyar dolara yakın gelir elde ediyor. Dünyada en çok rağbet gören ligler ise İspanya, İtalya, Almanya ve İskoçya oluyor."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 02:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet pirinç IP: 81.214.151.xxx Tarih : 3.02.2009 01:05:34

fenerın macını yayınlanırsa brezilya hangı kanal bıde sifresını belırtırsenız sevınırım