19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Brezilyalılar'dan şampiyonluk sözü

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcuları Alex, Nobre, Luciano ve Aurelio, Belek'teki kamp çalışmalarının son derece iyi gittiğini ve ikinci yarıda Galatasaray ile aralarındaki puan farkını korumak için çok iyi çalıştıklarını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın Brezilyalı futbolcuları bu sabah yapılan antrenmanın ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, kamp çalışmalarını değerlendirdi.

Brezilyalılar'ın en yaşlısı olduğu için ilk olarak konuşması istenen Fabio Luciano, ikinci yarı hazırlıklarının çok iyi gittiğini belirterek, "Genelde 10 günlük boşluktan sonra çalışmaya başlayınca biraz zorlanma olur. Bu zorluğu artık attık. İstanbul'a dönünce lige hazır duruma geleceğiz" dedi.

Türkiye'deki maçlarda Önder ile iyi bir ikili olduklarını fakat bu uyumu Şampiyonlar Ligi maçlarına yansıtamadıklarının sorulması üzerine ise Luciano, "Avrupa maçları genelde daha zorlu geçiyor. Biz de Şampiyonlar Ligi maçlarında yemememiz gereken çok basit goller yedik. Bunları antrenman yaparak düzeltmemiz gerekiyor. Önder ile iyi bir ikili olduğumuz yorumuna ben de katılıyorum. Onunla oynamaktan mutluyum. Şimdi sadece ligi düşünüyoruz. Gelecek sezon takımda kim kalacaksa aynı şekilde bu uyum devam eder" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan golcü futbolcu Marcio Nobre de kamp çalışmalarında biraz acı çektiklerini fakat ikinci yarıya iyi başlamak için bu acıları çekmek zorunda olduklarını dile getirdi. Kendisinin 3 haftadır topla oynamadığını hatırlatan Brezilyalı golcü, "Tekrar topla çalışmalara başladıktan sonra biraz zorlandım. Ama artık alıştım. Herşey yolunda gidiyor" dedi.

Sezon sonunda takımdan ayrılıp ayrılmayacağının sorulması üzerine ise Nobre, "Şu anda geleceği sadece tahmin edebiliriz. Fenerbahçe'de 2 kez şampiyonluk yaşadım. Benim geçmişte neler yaptığımı görmek için rakamlara bakmak yeterli. Takımıma yardımcı olduğuma inanıyorum. Fenerbahçe'de 3. şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Fenerbahçe'nin tarihte üst üste 3 kez şampiyonluğu yok. Bunu yaşamak istiyorum" diye konuştu.

Belek'teki kamp çalışmaların bir hayli zorlu geçtiğini kaydeden Marco Aurelio ise "Çalışmalar çok zorlu ve yorucu geçiyor. Fakat, Galatasaray ile aramızdaki puan farkını korumak için çalışmamız gerekiyor. Önümüzde çok zorlu kupa ve lig maçları var" dedi.

Aurelio, sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılıp ayrılmayacağı yönündeki bir soruya da, "Mayıs'a kadar çok zaman var. Şimdiki tek düşüncemiz ikinci yarı lig ve kupa maçları. Sadece şampiyonluğu düşünüyoruz. Şampiyonluktan sonra bunlar olabilir. Bu konu aynı zamanda kulübe de bağlı" cevabını verdi.

Appiah'ın takıma gelmesiyle birlikte orta sahadaki yükünün hafiflediğinin belirtilmesi üzerine de Aurelio, "Sadece Appiah değil, orta sahada oynayan Alex ve diğer arkadaşlarım da yardımcı oluyor. Appiah da çok iyi bir oyuncu. Yanınızda bu kadar iyi oyuncular olunca yük hafifliyor" diye cevap verdi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza da ikinci yarı hazırlıklarının çok yorucu geçtiğini ve bunun normal olduğunu belirtti. Alex, Brezilya Milli Takımı'na gitmesinin yorgunluk meydana getirip getirmediği yönündeki bir soruyu ise "Ben 8 yıldır milli takımımın değişik yerlerinde bir parçasıyım. Buna alışkınım" şeklinde cevaplandırdı.

Brezilya Milli Takımı'ndan arkadaşı Roberto Carlos'un Fenerbahçe'ye transferinin gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine ise Alex, "Carlos'u tanıyorum ve iyi bir arkadaşım. Transferiyle ilgili haberler basında yer alan bir spekülasyon. Zaten takımda 6 yabancı var ve Carlos'un gelmesi için birinin gitmesi lazım. Hepsi çok iyi ve böyle bir şey görünmüyor. Roberto Carlos ile konuşuyorum ama Fenerbahçe ile ilgili değil. Genel konularda konuşuyoruz. Gelirse tabiki çok iyi olur. Çünkü, dünyaca ünlü bir futbolcu" ifadelerini kullandı.

Alex, kendisinin Real Madrid'e transfer olup olmayacağının sorulması üzerine ise "Yarının neler getireceğini bilemiyoruz. 1.5 sene sonrası konuşmak için çok erken. Fenerbahçe'de mutluyum. Kalmam gerekiyorsa kalırım" cevabını verdi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 14:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?