20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Bu aşk bizi finale götürür!

A Milli Takım Teknik Direktörü Terim’in artık maceraya girmemesini isteyen yorumcular, ‘Semih ilk 11’de sahaya çıkmalı, Hamit ortaya yakın oynamalı, savunma klasik hatalara düşmemeli. Emre Belözoğlu iyileşse bile Arda ile oyuna başlanmalı... Terim takımı sahaya kazanmak için sürmeli’ dediler


Nihat sağ kanada Hamit orta alana

Hem Çekler, hem de Milli Takımız final havası içindeki bu maçı kazanmak zorunda. Maç berabere biterse takımlar penaltılarla bir üst tura gruptan çıkma adına şanslarını deneyecekler.

Falcılığı bir kenara bırakıp, Fatih hocamın bu maçta herkesin müşterek beklentisi içindeki kadroyla sahaya çıkmasını arzu ediyorum.

İsviçre karşısında ikinci yarı oynayan futbolculardan kurulu onbirle sahaya çıkmalıyız. Arda ve Semih’in attıkları gollerle ümitlerimiz yeşerirken, Hamit’in de bekte değil, orta sahada görev almasından yanayım. Nihat, sağ kanatta oynamalı. Arkasında da Sabri’nin ilk 11’de yer almasını bekliyorum. Artık takımın sağını solunu çekiştirip Amerika’yı yeniden keşfetmenin bir anlamı yok.
Ziya ŞENGÜL

Brückner’in vereceği karar kaderi belirler

BİZİM için yarın oynayacağımız maçta en önemli olay Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü’nün vereceği karar. Bu da maça tek forvetle mi yoksa çift forvetle mi çıkacağı?

Tek forvet Koller’le çıkarsa, o zaman karşılaşmayı kazanma şansımız daha yüksek olur. Çift forvetle oynamaları halinde Çek Cumhuriyeti bizim ceza sahamız üzerinde daha etkili olur. Bu takdirde de bir avantajımız ortaya çıkar.

Orta sahadan bir eksik oynayacakları için bu bölgede daha etkili oluruz.

Beraberlik ihtimali daha yüksek görünüyor. Turnuva tarihinde ilk kez gruptan çıkacak takımı penaltı atışları belirleyecek galiba. Ben öyle tahmin ediyorum.
Hakan ÜNSAL

Çekler’i yenmek için kilit oyuncu Volkan

VOLKAN beni İsviçre maçında çok mutlu etti.. Bize maçı kazandırdı. Milli Takım’ın ona ihtiyacı olduğu zaman kaleyi aslanlar gibi korudu. Çekler’i yenmemiz için öncelikle Volkan’ın aynı oyununu oynaması lazım. Defansımız iki maçta yaptığı hataları tekrarlamamalı. Bizim futbolcularımızın oynayacağı oyun belli. Portekiz ve İsviçre maçındaki oyunlarını izledik. Üzerine çıkmak zorundalar. Çek Cumhuriyeti karşısında şansın bizim yanımızda olması için dua ediyorum.
Turgay ŞEREN

Yürekten istersek maçı da kazanırız

AVRUPA Futbol Şampiyonası’nda mücadele eden kadromuz Avrupa liglerinde de oynayan kaliteli oyunculara sahip. Tuncay, Hamit ve Nihat bu maçta önemli silahımız olacak. Bizim asıl sorunumuz takım içinde, kendimizle. Kendi içimizdeki sorunları halledersek, futbolcularımız gruptan çıkmayı yürekten isterlerse, Çek engelini de aşarız diye tahmin ediyorum. Ben umudumuzun olduğunu düşünüyorum. Futbolcularımız buraya kadar getirdikten sonra bu işi bırakmazlar...
Şansal BÜYÜKA

Terim hata yapsa da oyuncular telafi eder

BU maçta taktik ve kadro seçimi elbette çok önemli. Fatih Terim’in maçı çok iyi analiz edeceğinden asla şüphem yok. Terim hata yapsa bile, futbolcular nasıl oynayacaklarını şimdiden analiz etmişlerdir. Mesala Semih Şentürk daha maç oynanmadan ‘Ben o golü otelde atmıştım’ diyor. İşte önemli nokta bu. Benim diyeceğim tek şey şudur. Maçın son saniyesinde bile kaybetmemek için daha doğrusu kazanmak için her şeyimizle mücadele etmemiz lazım. En doğru silah budur...
Kazım KANAT

Umarım Terim maceraya girmez

ÇEKLER bu turnuvada görüldü ki eski gücünde değil. Ama çok kaliteli oyunculara sahipler, belli bir ekolleri var. Dünyanın en iyilerinden biri olan Cech kalede. Beraberlik halinde ilk kez uygulanacak bir kural var, yani penaltı atışları. Her yönüyle ilginç bir grup finali. Terim şimdiye kadar yanlış takım tertiplerini sahaya sürdü. İsviçre maçı devre arasında doğruyu buldu. Artık bir daha maceraya girmez. Takımın morali iyi. En çok dikkat etmemiz gereken konu yan toplar. Bizim bu konuda belirgin bir zaafımız var onların ise artıları.
Ömer ÜRÜNDÜL

Topa sahip çıkarsak hedefimize ulaşırız

ÖNCELİKLE Milli Takımız’ın oyununu Çekler’e kabul ettirmesi gerekli. Bunu başarabilirsek sahadan galibiyetle ayrılırız. Ama Portekiz maçındaki gibi rakibi durdurmak için sahaya çıkar ve böyle bir oyun tarzı benimsersek, maçı kaybederiz. Yani kazanmak için topun daha çok bizde kalmasını sağlamalıyız. Ayrıca topu daha iyi yönlendirmemiz gerekiyor. Kısaca kazanmamız için Çek Cumhuriyeti’nin bizi durdurmaya çalışması lazım. Böyle bir futbol ortaya koymalıyız.

....
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 03:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
caner kırca IP: 78.160.12.xxx Tarih : 16.06.2008 10:36:15

bakın benim babam ve ablam ceki tuttular ama sonra ablam ben artık her macda türkiyeyi tutcam dedi ama arda turan bu maclarda cok iyi oynadı nihat 2 golu 1 dk arada attı ve volkan adamı cok peci itti kırmızı kartyetdi tuncay girdi kaleye ve 3-2 goller arda nihat 2 kere